http://3.bp.blogspot.com/-rjHHCtlYx5s/T_lJK05wvVI/AAAAAAAAZNY/o-ja7QFF5eg/s1600/Images-2012-5-27-arenan.jpgEste a cincea oară când Suedia găzduieşte Eurovision şi a doua oară pentru Malmö, după ediţia din 1992. Ediţiile din 1975 şi 2000 au avut loc la Stockholm, iar cea din 1985 – la Göteborg. Oraşul Malmo are 300.000 de locuitori, iar arena unde se va desfăşura concursul are o capacitate de peste 15.000 de locuri.

Ediţia din 2013 a concursului Eurovision va avea loc la Malmö, al treilea mare oraş al Suediei, în perioada 14 – 18 mai, după ce competiţia din acest an a fost câştigată de concurenta Suediei, Loreen, cu piesa „Euphoria”, informează Mediafax care citează APF.

Responsabilul cu acest proiect din cadrul televiziunii suedeze, SVT Martin Österdahl, spune că Malmo a fost ales pentru acest eveniment pentru că dispune de cele mai bune condiţii, precizând că Malmo Arena are o capacitate de peste 15.000 de locuri şi este ideală pentru o producţie de televiziune.

Österdahl a mai spus  că Suedia are „mari ambiţii” legate de Eurovision 2013, din care îşi propune să facă „un program mai dinamic, mai bogat în emoţii”.

De asemenea, directorul general al SVT, Eva Hamilton, spune că evenimentul  „va fi o petrecere în familie pentru toată Europa. Malmo, oraş multicultural, este ideal pentru acest eveniment internaţional„.

Primarul din Malmo a promis că pregătirile pentru eveniment vor începe imediat. Acest oraş găzduieşte pentru a doua oară concursul Eurovision.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), organizaţie care a venit cu ideea organizării acestui concurs în 1955.

Prima ediţie a avut loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări – o cifră record pentru acea vreme.

Articol preluat de pe tvrinfo.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments