reclamatiesuedezicasa23august-1346777335.jpgSe împlinesc şapte ani de când familia Gruia – o familie de români, stabilită în Suedia – se judecă prin instanţele constănţene pentru a recupera o casă pe care, spun ei, au pus stăpânire nişte aşa zişi prieteni. Ieri, ei au depus plângere penală împotriva celor pe care îi acuză că le ocupă abuziv casa pentru instigare la mărturie mincinoasă.

Până în prezent, două instanţe de judecată, respectiv Judecătoria Mangalia şi Tribunalul Constanţa, le-au dat dreptate soţilor Doru şi Cornelia Gruia, considerând că dovezile prezentate dovedesc faptul că ei sunt adevăraţii proprietari ai imobilului de 85.000 de euro, situat în localitatea 23 August, şi pe care, de ani buni, a pus stăpânire familia Adrian şi Marcela Clipici.

Promisiuni pentru mărturii mincinoase?
În prezent, dosarul se află în atenţia magistraţilor de la Curtea de Apel Constanţa, după ce familia Clipici a atacat cu recurs decizia instanţei inferioare, astfel că membrii familiei Gruia s-au întors în ţară, pentru a fi prezenţi la termenul care va avea loc astăzi.
„Când am ajuns în Constanţa pentru ultimul termen în dosarul pentru recuperarea casei, am aflat că familia Clipici a contactat trei martori, pentru a-i convinge să-şi schimbe declaraţiile. Sunt martori care pe parcursul dosarului au declarat că membrii acestei familii nu au fost decât intermediarii achiziţionării casei şi supravegheau lucrările în perioada în care noi nu eram în ţară. Unuia dintre martori i s-a promis chiar că «nu va fi în zadar» dacă-şi va schimba declaraţia. Oricum, martorii au refuzat să revină asupra declaraţiilor”, a declarat Doru Gruia pentru „Cuget Liber”.
Dar, având în vedere acest aspect, păgubiţii au depus, ieri dimineaţă, o plângere penală în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru încercare de a determina mărturia mincinoasă.
„Sunt demersuri mai puţin ortodoxe şi presupunem că recurg la ele în aceste momente pentru că procesul se apropie de sfârşit”, a declarat Cristian Ion, avocatul soţilor Gruia.
De altfel, nu este prima plângere penală ce vizează declaraţiile mincinoase, depusă în această speţă. Un alt martor este anchetat de procurorii din Mangalia, după ce judecătorii au constatat că există inadvertenţe în declaraţiile date în faţa instanţei.

Reamintim că soţii Doru şi Cornelia Gruia s-au stabilit în Suedia în 1985 şi au renunţat la cetăţenia română. După 1990, au revenit an de an în ţară şi vizitau, de fiecare dată, familia Adrian şi Marcela Clipici din comuna 23 August. În 1997, au achiziţionat un teren şi au început ridicarea unei case de vacanţă; dar, pentru că familia din comuna constănţeană le-a spus că neavând cetăţenia română nu pot deţine proprietăţi, suedezii au fost de acord să treacă vila pe numele prietenilor. După ce au finalizat construcţia, în care au investit peste 85.000 de euro, au avut neplăcuta surpriză să fie daţi afară din casă chiar de către cei pe care îi considerau prieteni.

Articol preluat de pe Cuget Liber

Comentati folosind contul Facebook

comments