http://arq.ro/media/news/139419/marius%20radulescu.JPGMarius Rădulescu are 36 de ani şi a plecat din România în anii ’90. S-a stabilit în Norvegia, unde, spune el, a muncit cu forme legale ca şofer la diferite firme. În 2004 a fost acuzat că ar fi fost autorul a două jafuri armate. Dar susţine că după 4 ani de procese şi-a demonstrat nevinovaţia.

Însă Marius Rădulescu are din nou probleme cu autorităţile norvegiene. Familia lui spune că e acuzată de Serviciul pentru Protecţia Copilului că şi-a neglijat copiii pentru că nu-i hrăneşte corespunzător iar copilul cel mare are prea multe absenţe la şcoală.

Pentru aceste motive, autorităţile norvegiene i-au anunţat că vor fi decăzuţi din drepturi iar cei doi părinţi au cerut sprijin ambasadei României la Oslo pentru a se întoarece în ţară. Au renunţat însă şi s-au mutat, în februarie, în Suedia.

Însă, în urmă cu două luni şi jumătate autorităţile suedeze şi cele norvegiene i-au luat pe cei 5 copii pentru a-i instituţionaliza în Norvegia.

Un comunicat al Ministerului Român de Externe precizează că oficialii ambasadei de la Oslo şi cei din centrala MAE de la Bucureşti au păstrat în permanenţă legătura cu părinţii copiilor, cu avocatul familiei şi cu instituţiile abilitate din România şi din Norvegia.

Recent, ambasada a luat legătura cu ministerul de Externe norvegian pentru cererea expresă de repatriere a copiilor, după anchetele sociale necesare. Acum autorităţile Române aşteaptă un răspuns din partea celor norvegiene.

Articol preluat de pe TVRinfo.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments