http://1.bp.blogspot.com/_AvuSNSi-0Fg/SXMgG7D4MmI/AAAAAAAAFdo/xU-BjuHE3Gk/s400/halal-tv8.jpgSchimbare demografică radicală

Districtul Rinkeby din Stockholm este unul dintre cele mai multiculturale regiuni din Suedia. Acolo, aproape 90 de procente din locuitori sunt de origine străină. O biserică internațională se întâlnește într-o sală, în fiecare duminică, pentru servicii religioase în limba suedeză, arabă și spaniolă. În fiecare vineri după-masă, aceeași sală este plină de musulmani adunați pentru rugăciune. Rinkeby este uneori numit “Micul Mogadishu” datorită unui număr destul de mare de somalezi care locuiesc în zonă, iar această localitate este doar un exem­plu de astfel de orașe similare din Suedia. Asta explică poate de ce mulți numesc țara “Noua Suedie ”. Populația Suediei s-a schimbat radical în timpul ultimilor 60 de ani din cauza imigrării. În jur de 20 % din populația suedeză este de origine străină. Se găsesc oameni din aproape fiecare națiune care locuiesc în țara scandinavă, iar mulți dintre acești oameni sunt musulmani. Se estimează un număr de 450 000 de musulmani care locuiesc în Suedia. Aceasta înseamnă 5% din totalul populației. O mare parte din acești musulmani nu practică islamul în totalitate. 110 000 musulmani, adulți și copii, sunt membri care participă în mod regulat la întâlnirile și activitățile islamice. Cele mai mari grupuri etnice includ arabi din Orientul Mijlociu, iranieni, bosniaci, turci și somalezi.

Mulți oameni din țări îndepărtate, oameni la care nu a ajuns încă Evanghelia, locuiesc acum în cartierele Suediei. Doar o minoritate de biserici suedeze au început să folosească această oportunitate de a vorbi despre Evanghelie, dar, cu toate acestea, mulți musulmani au ajuns să Îl cunoască pe Isus, Mesia, prin mărturiile altor musulmani convertiți la creștinism.

În zone precum Rinkeby există mulți tineri care caută să înțeleagă și să își descopere propria identitate. Aceștia par excluși din societatea Suediei, dar, în același timp, nu sunt nici complet integrați în cultura casei părinților. Unde își vor găsi aceștia identitatea și simțul de apartenență? Mulți dintre aceștia au intrat în găști și acțiuni criminale, dar alții și-au găsit identi­tatea într-un islam radical. În timp ce unii sunt bine integrați în societate, puțini tineri ajung să descopere salvarea în Isus.

Motive de rugăciune:

  •  Rugați-vă ca toți creștinii din Suedia să poată fi prieteni cu musulmanii imigranți și să le vorbească despre dragostea lui Dumnezeu și Cuvântul Lui.
  • Rugați-vă pentru creștinii convertiți de la islam, ca aceștia să proclame pe Mesia familiilor și prietenilor lor.
  • Rugați-vă ca generația tânără din zonele multiculturale să Îl găsească pe Hristos.
Articol preluat de pe stiricrestine.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments