Câteva mii de persoane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele din cauza incendiilor forestiere izbucnite în Suedia, în condiţiile în care televiziunea publică suedeză SVT a anunţat prezenţa acestora în 80 de locaţii diferite din ţară, informează Xinhua.

Incendiile au izbucnit în weekend şi s-au răspândit ulterior în toată Suedia. Potrivit Agenţiei suedeze pentru Urgenţe civile (MSB), câteva clădiri au ars şi există riscul ca mai multe să fie distruse.

Elicoptere din Norvegia

‘Condiţiile meteo sunt ‘cele mai proaste imaginabile’, cu temperaturi de 30 de grade, umiditate extrem de scăzută şi vânturi puternice’, a declarat şeful pompierilor, Johan Szymanski pentru SVT. Şase elicoptere norvegiene au zburat deja în Suedia şi două avioane de pompieri italiene sosesc marţi seara pentru a ajuta la oprirea acestor violente incendii.

Agenţia Suedeză pentru Urgenţe Civile a solicitat, de asemenea, ajutorul Uniunii Europene, în timp ce pe întreg teritoriul Suediei sunt căutaţi voluntari, deoarece resursele departamentelor locale de pompieri s-au dovedit insuficiente. În unele părţi ale ţării a devenit imposibil să se încerce stingerea incendiilor forestiere, deoarece acestea au ajuns la zona ţintă a artileriei armatei suedeze, care ar putea conţine explozivi.

dcnews.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments