Suedia şi Danemarca sunt celelalte două naţionale de pe partea superioară a tabloului Campionatului Mondial de handbal feminin care s-au calificat în sferturile competiţiei, transmite MEDIAFAX.

Suedia a învins Slovenia cu 33-21, în timp ce Danemarca a eliminat gazdele întrecerii, Germania, cu 21-17. Cele două echipe se vor întâlni marţi pentru un loc în semifinale.

Suedia este una din naţionalele care a arătat foarte bine în ultimele zile. Cu trei jucătoare de la CSM Bucureşti în componenţă, Isabelle Gullden, Nathalie Hagman şi Sabina Jacobsen, reprezentativa nordică nu i-a dat nicio speranţă Sloveniei, după 15-20 de minute jocul scăzând mult în intensitate. Suedia a alergat 60 de minute în acelaşi ritm, în timp ce Slovenia a fost o bună încasatoare.

”A fost un meci puţin mai uşor decât ne-am aşteptat. Cred că de la început am jucat foarte bine în apărare, portarul a avut câteva intervenţii bune şi apoi am alergat. Slovenia a părut puţin obosită”, a caracterizat meciul Isabelle Gullden.

”Bella”, susţinută de suporterii români la meciul din optimi, a precizat că nu a văzut prea mult România până acum, doar secvenţe de la partida cu Slovenia. ”După rezultate, România a arătat foarte bine”, a declarat Gullden, care s-a arătat tare încântată atunci când a fost întrebată de o finală Suedia – România: ”Ar fi tare frumos, dar va fi foarte greu. Deocamdată, noi avem un meci foarte tare cu Danemarca, un derby scandinavic, va fi luptă”.

MEDIAFAX

Comentati folosind contul Facebook

comments