Centrala Vasteras, aflată la nord-vest de Stockholm, nu mai produce energie din ţiţei şi cărbune ci din arderea deşeurilor de lemn şi a gunoiului, inclusiv a hainelor pe care H&M nu le poate vinde, pentru a deveni până în 2020 o facilitate ecologică, transmite Bloomberg, conform Jurnalul.ro.

„Pentru noi este un material care arde. Obiectivul nostru este să folosim doar combustibil reciclat şi regenerabil”, a explicat Jens Neren, şeful furnizării de combustibil la Malarenergi AB, compania de utilităţi care deţine şi operează centrala Vasteras, care are o vechime de 54 de ani.

H&M nu arde hainele care pot fi utilizate în siguranţă. Totuşi, este obligaţia noastră legală să ne asigurăm că sunt distruse hainele care conţin mucegai sau care nu îndeplinesc cerinţele privind chimicalele, a precizat Johanna Dahl, şef de comunicare al H&M în Suedia.

Anul acesta, centrala Vasteras a ars aproximativ 15 tone de haine aruncate de H&M, comparativ cu aproximativ 400.000 de tone de gunoi, a explicat Neren.

Comentati folosind contul Facebook

comments