Cel mai longeviv model din istoria Mercedes, G-Class împlinește anul viitor 33 de ani de producție. A trecut prin numeroase restilizări și modernizări ale interiorului și a reușit să țină pasul cu vremurile, devenind un simbol al bogătașilor rebeli, care își doreau o mașină de lux dură, solidă și cât mai masculină. Chiar și așa, toți se întrebau când se va hotărî Mercedes să scoată de pe piață acest off-roader extrem, care arată la fel de bine cocoțat pe creasta Pietrei Craiului cât și în parcarea unui club de fițe din zona Lacul Tei. Ei bine, toate zvonurile privind încetarea producției lui G-Class s-au dovedit a fi nefondate, pentru că Mercedes încă dezvoltă versiuni noi ale acestuia. Dovadă o fac pozele imortalizate de paparazzi, care dezvăluie două noi versiuni AMG ale impunătorului G-Wagen, surprinse la teste în Suedia.

Cele două versiuni G-Class semnate AMG vor fi lansate sub denumirile G63 (sau G55) și G65. Cel mai probabil G63 va avea sub capotă motorizarea folosită acum de constructorul german pe toate modelele nou lansate din gama 63 – mai exact, un V8 de 5,4 litri, biturbo, ce produce în jur de 525 CP și 700 Nm. Rămane de văzut dacă cei de la Mercedes vor lăsa denumirea G55 care descrie capacitatea cilindrică a propulsorului sau vor opta pentru G63, asemenea celorlalte modele care folosesc această motorizare.

Mult mai exclusivistul G65 AMG, care va fi produs într-o serie limitată la doar 200 de exemplare, este fix genul de mașină pentru cei care consideră un 4×4 de 525 CP prea lent pentru gusturile lor. Acest model are sub capotă un motor foarte special, întâlnit la doar trei alte modele din gama Mercedes a căror prețuri săreau de pragul de 200.000€ – S65, CL65 și SL65 AMG. Această uzină de forță V12 de 6,0 litri, dublu-supraalimentată, dezvoltă 612 CP și un imens cuplu de 1000 Nm, ce se poate opune mișcării de rotație a pământului. Nu ar fi de omis faptul că această valoare surprinzătoare a cuplului motor a fost de fapt limitată electronic, pentru a nu distruge transmisia modelelor enumerate anterior. Ținând cont că acum vorbim de un off-roader foarte capabil, cu trei diferențiale blocabile electronic, nu ar fi exclus ca cei de la Mercedes să ne facă o surpriză și să descătușeze adevăratul potențial al propulsorului.

Atât G63 cât și G65 AMG vor avea mici diferențe estetice exterioare comparativ cu modelele domestice, cum ar fi o bară frontală restilizată, cu prize de aer suplimentare, plus un set de jante mai sportive. Mercedes a promis chiar un consum de combustibil diminuat pentru G65 AMG, dar cine cumpără un off-roader de peste 600 CP clar nu este militant pentru ‘Green Peace’…

Cele două modele AMG vor fi prezentate cel mai probabil la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2012 sau în cadrul evenimentului de la Geneva, ce are loc în luna martie a aceluiași an. Așadar, stați pe fir.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments