Epava avionului militar norvegian dispărut joi în nordul Suediei cu cinci persoane la bord a fost găsită, dar căutarea pasagerilor continuă, au anunţat serviciile de intervenţie suedeze sâmbătă dimineaţă.

„Echipe de militari norvegieni au găsit rămăşiţele unei epave de avion pe partea vestică a masivului Kebnekaise”, unde s-au concentrat căutările, afirmă serviciile de intervenţie suedeze într-un comunicat.

Echipele de salvare caută în prezent pasagerii avionului, care oficial sunt „consideraţi în viaţă atât timp cât cadavrele lor nu au fost găsite”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei suedeze care se ocupă de anchetă, Haakan Alselind, citat de agenţia de presă suedeză TT.

Aparatul Hercules C-130J al forţelor aeriene norvegiene, care se îndrepta dinspre Evenes (Norvegia) către Kiruna (Suedia), a fost dat dispărut joi. După un ultim contact radio cu controlul aerian din Kiruna, avionul care ar fi trebuit să aterizeze 25 de minute mai târziu, la ora 15.05 (16.05 ora României) nu a dat nicio veste.
Joi seara, ministrul norvegian al Apărării, Espen Barth Eide, a anunţat „pierderea a cinci ofiţeri” care se aflau la bordul avionului C-130, prezentând condoleanţe familiilor lor. Dar acest comunicat a fost anulat ulterior de minister, care a afirmat că este o eroare, iar căutările continuă.

Avionul dispărut participa la un exerciţiu militar condus de Norvegia şi denumit Cold Response 2012, la care au participat aproximativ 16.000 de persoane din 15 ţări.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments