Un important site suedez de torrente s-a inchis singur, ca urmare a presiunilor venite din partea autoritatilor.

Tankaftast este al doilea site de torrente ca marime din Suedia si s-a inchis din proprie initiativa, ca urmare a presiunilor venite din partea organizatiei anti-piraterie Antipiratbyran, scrie Torrent Freak.

„Dupa mai multi de ‘daca’ si ‘dar’, am decis sa inchidem imediat Tankaftast. Niciodata nu vom fi de acord ca a copia inseamna a fura si vom considera mereu ca distributia culturii este ceva pozitiv”, au precizat operatorii site-ului, intr-o declaratie.

Odata cu inchiderea sa, site-ul a deplans „tendintele fasciste” din industria de divertisment.

„Poate ca intr-o zi vom putea vedea sfarsitul tendintelor fasciste care au devenit ceva normal la oamenii de afaceri din industria de film si la politicienii corupti, in ultimii ani”, se mai arata in declaratie.

Principalul beneficiar al acestei miscari este The Pirate Bay, cel mai important site suedez de torrente, care si-a vazut crescut numarul de noi membri cu cateva sute, dupa inchiderea Tankaftast.

In momentul inchiderii sale, site-ul de torrente avea 39 de milioane de vizualizari pe luna.

Antipiratbyran reprezinta Biroul Anti-Piratierie din Suedia, un grup suedez care reprezinta companiiile si organizatiile din industria filmelor si jocurilor video din Suedia.

Grupul a fost infiintat in 2001 si reprezinta peste 30 de companii, fiind vazut de opinia publica drept oponentul Piratbyran.

Presiunile asupra site-urilor de torrente au crescut in ultimul timp, dupa ce 22 de state membre ale Uniunii Europene au semnat tratatul anti-piraterie ACTA, printre care si Suedia si Romania.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments