Assange ar putea fi condamnat la moarte în SUA, pentru divulgarea telegramelor diplomaticeEcuadorul nu îl trădează încă pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, care s-a refugiat în ambasada acestui stat din Londra şi le-a cerut autorităţilor suedeze să îi administreze chiar în sediul Ambasadei Ecuadorului interogatoriul legat de pretinsele delicte sexuale de care este acuzat de două femei din Suedia.Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost acuzat de justiţia suedeză de viol şi agresiune sexuală, anul trecut. „Ambasadorul nostru în Suedia a început demersuri pentru a solicita statului suedez ca declaraţia lui Assange să fie luată acolo unde se află, adică la Ambasada Ecuadorului din Londra”, unde acesta s-a refugiat pentru a scăpa de extrădarea în Suedia, a declarat ministrul de Externe Ricardo Patino, citat de presa britanică, în cadrul unei conferinţe de presă alături de mama lui Julian Assange, Christine.

„Este cererea pe care am formulat-o, deoarece facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a proteja viaţa lui Assange”, a adăugat acesta. Assange, un australian de 41 de ani, s-a refugiat în 19 iunie în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, de unde a solicitat azil politic.

Fondatorul WikiLeaks afirmă că se teme că, în cazul va fi extrădat în Suedia, va fi transferat ulterior în Statele Unite şi condamnat la pedeapsa capitală pentru divulgarea pe site-ul său a aproximativ 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Guvernul ecuadorian a anunţat săptămâna trecută că va comunica decizia asupra cererii lui Assange după Jocurile Olimpice de la Londra.

Articol preluat de pe rtv.net

Comentati folosind contul Facebook

comments