[important]Niste idioti : 1. Pilula contraceptiva creste riscul de cancer cervical si mamar.

2. Contraceptivele care contin hormonul sintetic desogestrel iti dubleaza  riscul de formare a cheagurilor de sange mortale, iar alti hormoni iti maresc riscurile de boli de inima.

3. Pilulele contraceptive iti pot subtia oasele.

4. Tot ele sunt responsabile de cresterea tensiunii arteriale.[/important]

Contraceptivele orale pot alina durerile care insotesc ciclul menstrual, arata un studiu derulat de-a lungul a 30 de ani.

Studiul, semnat de cercetatorii suedezi ai Academiei Sahlgrenska, a analizat sute de grupuri de femei. Au fost alese subiecte in varsta de 19 ani. Primele subiecte au fost alese in 1981, urmatoarele in 1991 si ultimele in 2001.

La cinci ani dupa ce erau chestionate, femeile erau contactate pentru a fi intrebate daca ceva s-a schimbat. “Am observat o diferenta semnificativa. La cele care foloseau anticonceptionale, durererile din perioada menstruatiei erau mai usoare decat cele raportate de femeile care nu foloseau anticonceptionale”.

Desi este greu de descris o diferenta de durere, cercetatorii suedezi au notat ca, inainte de a lua anticonceptionale, femeile acuzau dureri “severe”. Dupa, durerile erau descrise drept “moderate”.

Au fost alese fete de 19 ani deoarece, in adolescenta, circa 50-75% dintre femei au dureri in timpul ciclului menstural, au explicat cercetatorii, pentru BBC.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments