Suedia s-a pronunțat miercuri pentru accelerarea negocierilor dintre Uniunea Europeană și Londra cu privire la ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, dar a ținut să precizeze că este nevoie de asumarea unor angajamente de către britanici față de celelalte state din UE, notează Reuters, potrivit AGERPRES.

Aflat la Geneva, premierul suedez Stefan Löfven a declarat că dorește ca negocierile privind Brexit-ul să treacă în decembrie la următorul stadiu.

”Vrem să vedem că luăm decizia asupra următorului pas în decembrie, dar pur și simplu nu putem face acest lucru fără angajamentele pe care le dorim (din partea Londrei, n.r.). Există, desigur, linii roșii pe care le urmărim, chiar acum avem nevoie, de exemplu, de angajamente financiare mai clare, ce reprezintă cea mai dificilă problemă”, a spus Lofven.

În opinia sa, încheierea negocierilor privind Brexit-ul ‘făă niciun acord’ ar fi un lucru extrem de rău atât pentru UE, cât și pentru Marea Britanie.

Liderii statelor membre ale UE i-au transmis vineri premierului britanic Theresa May că mai este mult de muncă pentru a debloca negocierile privind Brexit-ul, blocul comunitar reamintind de termenul limită pe care l-a stabilit pentru începutul lui decembrie, până la care UE a cerut șefei guvernului de la Londra să facă propuneri privind ‘factura’ ieșirii din UE.

May s-a întâlnit vineri cu liderii europeni cu ocazia unui summit al UE pe teme sociale la Göteborg, în Suedia, prilej cu care a făcut o nouă tentativă de a debloca discuțiile privind suma pe care ar trebui să o plătească Marea Britanie la ieșirea din UE, prevăzută pentru martie 2019.

Comentati folosind contul Facebook

comments