Presupusul autor al atentatului sinucigaş comis în Bulgaria este un islamist cu cetăţenie suedeză care a fost deţinut o perioadă în penitenciarul de la Guantanamo Bay, anunţă surse guvernamentale bulgare citate de presa de la Sofia, conform ziarului Haaretz, citat de Mediafax.

Potrivit presei bulgare, autorul atentatului antiisraelian comis în parcarea aeroportului din Burgas este Mehdi Ghezali, cetăţean suedez de origine algeriană în vârstă de 33 de ani. Islamistul a fost deţinut o perioadă în penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, unde sunt numeroşi suspecţi de terorism şi membri ai reţelei Al-Qaida.

Ghezali a fost deţinut la Guantanamo Bay după ce fusese capturat în Pakistan, fiind suspectat de participare la activităţi teroriste.

Informaţiile au fost dezvăluite de oficiali de la Ministerul bulgar de Interne, conform presei de la Sofia, dar încă nu au fost confirmate oficial.

Potrivit presei bulgare, presupusul autor al atentatului venise în Bulgaria de aproximativ o săptămână.

Cinci israelieni şi un bulgar au fost ucişi, iar alţi peste 30 de israelieni au fost răniţi în explozia care a vizat miercuri un autocar cu turişti staţionat în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas. Potrivit concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, a şaptea persoană decedată în incident.

Articol preluat de pe Romania Libera

Comentati folosind contul Facebook

comments