Autoritățile suedeze au refuzat dreptul unei studente americane de a mai sta în Suedia pentru că nu avea suficienți bani în contul bancar. 

Miranda Andersson, care studiază masteratul în Digital Media la Universitatea Uppsala, și-a transferat în vară o parte din banii pe care îi avea în contul din Suedia, în contul părinților săi, în America, pentru o perioadă de doar două luni. Acum însă a fost informată de agenția suedeză privind migrația că trebuie să părăsească țara.
Motivul? Contul ei din Suedia a scăzut la sub 80.640 coroane (10.126 dolari SUA), suma pe care studenții străini din afara UE trebuie să o aibă în conturile lor penrtru a primi viza de ședere, scrie voiceofeurope.com.
Tânăra americancă a returnat imediat banii în contul bancar din Suedia când și-a dat seama că a greșit.  Andersson a declarat pentru site-ul The Local că se simte „foarte frustrată” ​​ și că simte că nu este lăsată să urmeze studiile pentru care a venit în Suedia. Andersson susține că a explicat autorităților că se poate întreține singură pe parcursul întregului an, însă acestea i-au tăiat-o scurt, spunând: „Nu poți să iei bani din cont și apoi să-i aduci înapoi”.
Nu de același tratament au însă parte jihadiștii ISIS care revin în Suedia. Un așa numit „program de reabilitare” din orașul Lund le oferă foștilor luptători ISIS case, locuri de muncă și sprijin financiar.  Anna Sjöstrand, coordonator municipal împotriva extremismului violent, explică: „Este mult mai ieftin să reintegrezi o persoană în societate decât să o abandonezi.

Comentati folosind contul Facebook

comments