Zeci de poliţişti, pompieri şi personal medical au fost mobilizaţi miercuri într-un cartier din centrul capitalei sudeze Stockholm, după o alertă declanşată de o pulbere suspectă, informează AFP.

În cursul serii, poliţia a anunţat pe site-ul său de internet că intervenţia de urgenţă s-a încheiat. Anterior, printr-un mesaj pe Twitter, forţele de ordine precizaseră că nu au existat victime.

O parte a circulaţiei în cartierul Östermalm a fost întreruptă în jurul orei 15:00 (13:00 GMT) şi un perimetru de securitate a fost instituit în jurul străzii Ingmar Bergman, unde angajaţii unei companii au descoperit un plic care conţinea o pulbere suspectă. Pompierii în costume speciale şi cu măşti de gaze au preluat zece persoane pe care le-au trimis, ca măsură de precauţie, la o operaţiune de decontaminare, a declarat poliţia din capitala suedeză.

Potrivit unor informaţii neconfirmate publicate de cotidianul Aftonbladet, pulberea s-a dovedit a fi făină, deci inofensivă. Odată cu încetarea alarmei, poliţia a indicat doar că conţinutul plicului urmează să fie analizat.

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments