vikingi siteNu mica mi-a fost surpriza cand am dat peste articolul asta. 🙂 Asadar, Vikingi.ro a aparut si in presa …

Ziarul de Roman este dator să le mulțumească și să-i respecte pe toți cititorii, dar veți fi de acord că, atunci cînd un cititor din Australia sau dintr-o țară nordică transmite urări și aprecieri redacției, mesajul are valoarea unei declarații de dragoste.

 Zilnic se pot măsura interesul, valoarea și audiența Ziarului de Roman, atît la chioșcurile de difuzare a presei cît și pe trafic.ro, reperele geografice completînd bucuria că tot mai mulți și de pe tot mai diferite meridiane ale lumii sînt cititorii fidelizați. Politica editorială echilibrată, dedicată informației utile, evenimentelor care au consecințe pozitive, modelele de bune practici, poveștile de viață impresionante, ideile de afaceri, eroii de zi cu zi de lîngă noi  sînt tot atîtea porți deschise cunoașterii. Noi nu avem certitudini, noi avem curiozități, dubii, așteptări, speranțe, altfel spus ne identificăm în munca de zi cu zi cu modul de viață al cititorilor noștri. Unii dintre ei din Scandinavia, pentru care a fost postat materialul “Lobby suedez pentru investiții la Roman” pe platforma online Vikingi.ro, care, așa cum se recomandă, “dorește să adune prin intermediul internetului cîți mai mulți români din țările scandinave“.

Din respect pentru interesul manifestat și gestul de extremă calitate, dovadă nu doar iubirea de țară și de semeni, ci și o generozitate, un altruism greu de găsit mai aproape de noi, vă oferim detalii despre concetățenii noștri, o fereastră deschisă spre altă lume, noi oportunități sau doar șansa de a cunoaște:Aici aveți posibilitatea să intrați în legătură cu alți conaționali, puteți afla știri noi cu referire la țările scandinave și, nu în ultimul rînd, să discutați pe forum cu privire la problemele ce vă frămîntă. Recomand cu căldură să vă competati profilul din forum deoarece acela este mai complet. Deși profilul din site este pe deplin conectat la cel din forum, profilul din forum are mai multe cîmpuri și este mai bine stratificat. Tot o recomandare care duce aproape la obligație este și completarea în profil a locației actuale. Astfel, am putea să ne raportăm mai ușor în discuții față de ceilalți. Pot afla că X stă în Oslo, Norvegia sau în Chișinău, Moldova. Acest site trebuie să aducă ceva mai multă interactivitate și să implice pe deplin membrii site-ului. Astfel voi alege colaboratori din fiecare țară scandinavă pentru redactarea articolelor, blogeri, moderatori pentru forum. Putem să-i numim și “staff” sau cum vreți voi, dar toți trebuie să colaborăm. Aștept doleanțele voastre accesînd rubrica contact din site. Dorința mea este ca aici să dovedim bun simț și respect față de semenii noștrii. Circ ieftin, scandal și înjurături văd și aud destul la TV. Vedeți și voi că asta nu duce la nimic bun. Știu că vor fi și provocatori care au dorința bolnavă de a semăna ură și dezbinare. Așadar voi penaliza cu banarea sau suspendarea contului. Nu vreau să fac pe polițistul, pe jandarmul aici. Mă bazez pe bună creștere, dar ști cu toții să avem și haiduci printre noi. Va recomand să citici cu atenție regulamentul site-ului. Tot pe această cale, fac un apel la toți transportatorii cu licență sau privați, la micii patroni care doresc să-și facă cunoscut business-ul și pe această cale. Totul este gratis și nu am intenția să favorizez pe nimeni. Dacă vrem să fim capitaliști trebuie să acceptăm ideea că puțină concurență face bine pentru consumatori Am lansat și o pagină de Facebook și v-aș ruga să dați “Like” pentru ca vestea să meargă mai departe. Tot prin intermediul acelei pagini, puteți ține legătura cu noi. Da, știu bine, chiar dacă am investit mult timp și muncă în acest proiect, pe ici pe colo am făcut și greșeli de conținut sau altele. V-aș ruga să îmi comunicați aceste lucruri prin intermediul rubricii «Contact». Aștept cu căldură sugestiile voastre și așteptările de la acest proiect. Astea fiind spuse, transmit urările de bine și sănătate către voi și vă mai aștept“. 

Constantin Pădure este plecat de cinci ani în Danemarca, dar legătura de suflet s-a accentuat multiplicată de distanță, de la catedra de profesor, din Moldoveni, pînă la Vejen-Danemarca. Comunitatea online a românilor din Scandinavia ne întîmpină cu un sfat: “Învață din greșelile altora, viața e prea scurtă pentru a le face tu însuți“.

De la extrema geografică, din Australia, un vechi și bun prieten al Ziarului de Roman completează mesajele de pe e-mail cu o carte poștală ce ne invită parcă să luăm modelul orașului Melbourne, Victoria, cu o arhitectură impresionantă și o vegetație ca din insulele virgine. Prețuirea are puține și frumoase cuvinte: “Vă iubim sincer!“, semnat Constantin Popescu.

Articol preluat de pe ZiarulDeRoman.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments