ajuta-ti aproapele5In ultima vreme aceste cuvinte nu prea mai au insemnatate pentru multi dintre noi. Din pacate … Filosofic vorbind, eu cred ca omul prin natura sa este rau. E mai usor sa adunam o mana de oameni sa spargem geamurile unei case, sa rupem un gard decat sa maturam o strada, sa ajutam niste nevoiasi etc

Mai ales noi care suntem peste hotare, trebuie de doua ori sa fim mai uniti deoarece asa o cere situatia. Sa ne uitam la altii … Ne place sa facem caterinca de arabi/musulmani, dar nu aveti ideie cat de mult se ajuta intre ei. La noi, expresia „Sa moara capra vecinului” e deja demodata dupa cum stiti si am ajuns la nivelul „Sa moara vecinul sa-i luam capra”.

Cand cineva cere o mana de ajutor, de cele mai multe ori este intampinat cu „Huooooooo !”  dar nu se gandeste ca si el odata a fost ajutat de cineva intr-un moment dat. Imaginea romanilor este destul de proasta in Europa si nu numai .  Din pacate acea mana de ajutor vine de la un strain complet neinteresat decat de la un roman. Romanul te afunda si mai tare in rahat crezand ca astfelel va ajunge mai sus.

Era si un banc pe aceasta tema :

La cazanul cu nemti pazesc doi draci.
La cazanul cu americani, face paza un singur drac.
La cazanul cu romani nu-i niciun drac.

– Care-i logica? intreaba inspectorul.
– Pai, la cazanul cu nemti sunt doi draci pentru ca sunt multi care vor sa iasa afara, asa ca trebuie doi draci sa-i bage inauntru. La cazanul cu americani e doar un drac pentru ca-s putini care vor sa iasa.
– Pai bine, dar la cazanul cu romani de ce nu-i nimeni?
– Acolo nu-i nevoie. Cum vrea un roman sa se ridice, il trag ceilalti in jos…

Putem incerca macar sa fim mai buni ?  Daca nu ne schimbam atitudinea nici nu vom mai avea nevoie de alti dusmani ci ne vom nimici intre noi …

De asta am pus si alt clip, pe care l-am gasit pe pagina de Facebook a unui polonez.

Comentati folosind contul Facebook

comments