http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2012/12/01/50ba57c07c42d5a663b362ff/646x404.jpgCu ocazia zilei de 1 decembrie , Ion Paladi, artistul de muzica populara , a lansat o melodie si un clip cu privire la aceasta tematica.  Deoarece eu consider ca toti romanii trebuie sa o auda , v-am pus aici clipul.

Piesa „Dorul Basarabiei” oglindeşte dragostea dintre doi tineri prin prisma evenimentelor, care au dus la divizarea celor două maluri ale Prutului. Filmările au avut loc la podul de la Ungheni, vechi de 135 de ani, iar melodia a fost înregistrată cu orchestra „Lăutarii”.

Videoclipul redă dramatica poveste de dragoste, pe care au trăit-o prin anii 30 ai secolului trecut doi tineri, Ion şi Maria.
După ce au copilărit şi au crescut împreună, între cei doi s-a înfiripat o dragoste mare, iar locul lor de întâlnire era Podul de la Ungheni. Sârma ghimpată de pe Prut a intervenit în destinele tinerilor: Maria, din stânga râului, a fost deportată în Siberia. Pleca în Rusia cu pruncul pe care îl purta sub inimă.

Dragostea le învinge pe toate. Maria revine acasă peste mai mulţi ani, împreună cu fiul ei, băiat mare deja.

Filmările au durat aproape o săptămână şi au avut loc pe podul de la Ungheni, dar şi la Chişinău. La realizarea videoclipului au participat actori, dar şi mai mulţi oameni simpli, printre care şi soţia interpretului, Veronica. Ion Paladi spune că videoclipul a costat mult, din cauza costumelor şi vehiculului de epocă.

În videoclip sunt oglindite toate detaliile, care au dus la rusificarea Basarabiei. Acesta este al treilea videoclip al interpretului Ion Paladi.

Vântul, ploaia, cât or bate
Nu moare dorul de frate
Curgă Nistru, Prutul, Jiul
Peste tot , românu-i unul
Unu-a fost şi-o să rămână
Cât va fi limba română

Pe Carpaţi, stă tricolorul
În izvoare plânge dorul.
Toata lumea are un dor
Si mai greu si mai usor,
Doar ca eu mai am unul!
Si il cint la toata lumea –
„Dorul Basarabiei”

Ion Paladi – Dorul Basarabiei

Comentati folosind contul Facebook

comments