http://www.mediasinfo.ro/wp-content/uploads/2012/06/caricatura-antonescu-ponta.jpgDin presa am aflat ca referendumul va costa 95 660 000 RON (noua zeci si cinci de milioane, sase sute saizeci de mii de lei noi) . Daca impart suma aceasta la 4,5206, adica cursul Euro – Ron, avem rezultatul de 21 160 907 EURO (doua zeci si unu de milioane, o suta saizeci , noua sute sapte EURO).

Consider ca este o suma consuderabila avand in vedere problemele cu care se confrunta Romania acum. Nu sunt bani pentru medicamente, politistii pun din buzunarul lor banii pentru benzina la masinile de servici , echipamente medicale invechite samd

Nu de alta dar ORICUM peste 5-6 luni tot se faceau alegeri prezidentiale. Basescu e presedintele Romaniei de 8 ani de zile. Ponta si cu Antonescu nu mai puteau astepta cateva luni? Oricum era gata, Basescu nu mai putea candida pentru inca un mandat si nu mai reprezenta o amenintare pentru ei.

Dar cum demogagia si prostia nu au treaba cu bunul simt si grija pentru banul public, USL-istii au facut un semn si banii au curs. Banii tot din bugetul public, buget care si asa este vai si amar de el. Nu trebuie sa intru in amanunte. Ce se puteau face cu acei bani ?

Romania are 2859 de comune. Daca aceasta suma ar fi fost impartita la fiecare comuna , fiecarei i-ar reveni suma de 7401 de euro !!!  Stiti cate comune au dispensare prost utilate, sau cate scoli fara echipamente ? Vin din invatamant, si pot confirma ca peste 95% din materialul didactic este de pe vremea lui Ceausescu.

Romania are 103 municipii, adica orase cu o populatie mai mare de 15 000 de locuitori.  Daca am imparti suma de mai sus la fiecare municipiu, i-ar reveni fiecaruia cate 205 445 Euro !!!  Cu banii astia se poate reabilita cat de cat un spital, echipamente medicale samd.    Acum un an de zile a fost un caz in care un copil a ars in intregime din cauza unui incubator care era vechi de 36 de ani !!!

Anul acesta la mult contestatul bacalaureat au fost si medii de 10. Din presa am aflat ca au fost 67 de elevi in toata tara. Avand in vedere rigoarea examenului din acest an, banuiesc faptul ca acesti sunt cei mai buni dintre cei mai buni. Cu suma aia, se poate face o bursa pentru ei. Daca am imparti aceasta suma la fiecare elev, ar rezulta 315 834 Euro.

In general, o facultate + masterat + doctorar dureaza cam 10 ani. Daca aceasta bursa i-ar sustine pe perioada studiilor, vom avea pentru fiecare an 31 583 de euro, adica aproximativ 2 631 de euro lunar. Va dati seama ca ei cu siguranta nu ar mai pleca din tara si dupa terminarea studiilor, vom avea o echipa de cercetatori, profesori, judecatori etc de cea mai buna calitate. 

USL-ul nu are nevoie de ei. Chiar sunt o amenintare pentru afacerile ilegale pe care le au. Daca se poate i-ar escorta pe toti la granita sa plece iar prostii din tara sa-i voteze mereu la fiecare mandat.

Comentati folosind contul Facebook

comments