Un ziarist norvegian a fost prădat la Bucureşti!Președintele FRH, Cristian Gațu, povestește cu lux de amănunte o întâmplare hazlie, petrecută în anul în care țara noastră a organizat Campionatul European de handbal feminin. Grație intervenției polițiștilor bucureșteni, un jurnalist norvegiat și-a recuperat banii pe care doi șuți din Capitală îi furaseră. Speriați, însă, hoții i-au returnat omului mai mult decât îi luaseră…

În anul 2000, România a organizat în premieră Campionatul European de Handbal feminin. Investitura i se datorează în mare măsură lui Cristian Gaţu (foto). Prin relaţiile pe care le are la forul european, Gaţu a reuşit să valideze candidatura României, „sugerând” că Sala Polivalentă şi cea din Vâlcea au o capacitate mai mare decât cea reală. Organizarea competiţiei a fost fără cusur.

„Da, este adevărat! Prietenii mei de la federaţia europeană m-au crezut pe cuvânt. Le-am spun că Polivalenta are 6.000 de locuri pe scaune, iar sala din Râmnicu Vâlcea poate primi 3.000 de spectatori. Nu a fost corect, dar ne-am atins scopul!”, râde, după 12 ani, preşedintele FRH. Organizarea a fost impecabilă, iar toate ţările participante au trimis apoi scrisori de mulţumire pentru felul în care au fost tratate de români.

Au confundat coroanele cu dolarii

„A fost o întâmplare hazlie atunci! Aveam oameni din Poliţie care se ocupau inclusiv de securitatea ziariştilor, care erau cazaţi în hotelurile <Marriott> şi <Bucureşti>. Trebuiau să-i ferească pe cei veniţi din străinătate de eventualii escroci. Din păcate, un jurnalist norvegian s-a îmbătat rău într-o seară şi a plecat de la <Marriott> la <Bucureşti>, să mai chefuiască alături de nişte colegi nordici. A plecat de acolo afumat rău, iar doi golani, care-l văzuseră în ce stare era, i-au făcut un <şmen> şi l-au lăsat fără 4.000 de coroane şi 1.500 de dolari. Îngrozit de imaginea proastă, care se reflecta automat asupra competiţiei şi ţării mele, am cerut ajutorul unor prieteni de la poliţie. Aceştia au reacţionat imediat: i-au adunat pe toţi <profesioniştii> Bucureştiului şi le-au zis să scoată banii. Speriaţi, interlopii au reacţionat prompt. Au încurcat însă sumele şi au adus imediat… 4.000 de dolari şi 1.500 de coroane, adică mult mai mult decât furaseră! Jurnalistul norvegian a fost teribil de impresionat şi a publicat în ţara sa un articol despre competenţa Poliţiei române, mult superioară celei norvegiene”, şi-a amintit, amuzat, Cristian Gaţu.

Articol preluat de pe http://www.ziuanews.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments