Partidul de Centru, membru al coaliţiei de guvernământ de centru-stânga, vrea retragerea Norvegiei din Schengen şi restabilirea controalelor la frontierele ţării, în perspectiva aderării României şi Bulgariei.

„Acordul Schengen face mai uşoară intrarea infractorilor în Norvegia. Trebuie să preluăm controlul asupra propriilor noastre graniţe”, a declarat deputatul Jenny Klinge, din partea Partidului de Centru, citată de Klassekampen, adăugând că ar prefera în schimb înfiinţarea unei zone Nordice de liberă trecere, relatează site-ul Novinite.com.

Problema este deosebit de gravă, devreme ce Bulgaria şi România ar putea adera la Schengen în toamnă, a insistat aceasta. „Problemele lor în gestionarea graniţelor ar putea deveni problemele noastre”.

În opinia lui Klinge, dacă şi când cele două state vor deveni membre ale spaţiului Schengen, poliţia norvegiană va avea probleme cu reţelele de crimă organizată provenind din aceste state.

Noul conflict legat de cetăţenii români şi bulgari de etnie romă a determinat-o pe acesta să susţină un proiect de interzicere a cerşetoriei în ţară.
Articol preluat de pe mediafax.ro

 

Comentati folosind contul Facebook

comments