Trei deputaţi au fost în Norvegia să înveţe despre nutriţia somonului şi păstrăvului
Parlamentarii din Camera Deputaţilor au cheltuit, în luna iunie, suma de 152.153 de lei pentru deplasări externe, cele mai mari costuri în acest scop fiind aceea de 28.360 de lei, pentru o deplasare în Norvegia a trei deputaţi, unde s-a discutat despre creşterea somonului şi păstrăvului
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna iunie, din suma totală de 152.153 lei cei mai mulţi bani au fost folosiţi pentru acţiuni parlamentare bilaterale internaţionale, adică în total 62.619 lei, în cadrul cărora se numără vizite în Norvegia, Italia, SUA, Republica Moldova, şi Spania.
Cea mai costisitoare, 28.360 de lei, a fost vizita unei delegaţii de trei parlamentari români, condusă de preşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Adrian Rădulescu, la Oslo, în Norvegia. Deputaţii, care au stat în deplasare trei zile şi jumătate au discutat, potrivit informării de pe site-ul Camerei despre “subiecte de interes comun din domeniul agriculturii” şi despre “colaborarea româno-norvegiană”, “activitatea din domeniul acvaculturii în Norvegia”.
De asemenea, deputaţii români au avut o discuţie şi cu autorităţile norvegiene de la Ministerul pescuitului şi afacerilor costale, de unde au luat informaţii cu privire la somon şi au vizitat o fermă care are ca obiect activitatea de “producere de nutriţie pentru somonul şi păstrăvul de apă sărată”.
O altă deplasare, care a costat bugetul Camerei 16.712 a fost aceea a doi deputaţi, timp de cinci zile şi jumătate, la Paris, unde cei doi parlamentari au participat la Congresul Mondial UNESCO în privinţa resurselor Educaţionale Deschise.
Pe locul trei ca sume cheltuite se află o vizită a trei deputaţi, timp de două zile şi jumătate la Vilnius, Lituania, care a costat 11.145 lei, şi care se înscrie “pe linia dialogului dintre cele două grupuri parlamentare de prietenie” din cele două ţări.
Articol preluat de pe Realitatea.net
1. Ok, nu e nimic grav in asta. DAR, trebuie vazut ce masuri s-au luat, sau cum s-a fructificat aceste vizite. Are Romania acum o crestere a numarului pastravilor in rauri? Daca nu, de ce? Banii au fost cheltuiti. Poate ca trebuie sa fie testati si acei parlamentari la cunostintele despre nutritia pastravilor. Poate ca nici nu au calcat pe la acele „discutii”…..
2. Nu pot sa nu observ abilitatea lor de a fi confuzi:
“subiecte de interes comun din domeniul agriculturii”
“colaborarea româno-norvegiană”
“activitatea din domeniul acvaculturii în Norvegia”
“pe linia dialogului dintre cele două grupuri parlamentare de prietenie” numai si numai praf in ochii fraierilor, fraieri care le plateste acele luxuri de altfel. In plus imi suna foarte cunoscut aceste exprimari. Pasca ar fi din „Scanteia” lui Ceusescu.
3. Imi pare atat de rau ca poporul roman a devenit primitiv. Nu mai poate avea o gandire structurata. „Ha, a furat” sau „toti fura” sau „pai si ce sa le faci?” sau „asta e…” sau „ne pacalesc…. nu putem sa mai facem nimic” sau „daca fura ei furam si noi”…. etc. De aia gasca de la putere isi permite sa faca asa. Sa vina cu explicatii ca pt copii retardati, gen matusa Tamara… sau gen “pe linia dialogului dintre cele două grupuri parlamentare de prietenie”…. ca le merge. FRAERII INGHIT. Inghit ORICE explicatie, si se mai si cearta intre ei….
Ma gandeam si eu la asta. Noi avem pastravarii care asteapta sa-si vanda marfa si tot felul de alte chestii. Nu cred ca asta ar trebui sa ne inspire de la norvegieni. Mai sunt si alte chestii.
Cica Romania este numaul III sau IV mondial la productia de icre negre dupa China, SUA , Rusia. La Nucet , Dambovita se afla una din cele mai mari crescatorii (de sturioni) si statiune de cercetare in domeniul piscicol in partea noastra din Europa.
Parlamentarii isi mai comandasera odata laptopuri de care unii nu stiau sa le foloseasca sau altii se uitau la filme porno.