Trei deputaţi au fost în Norvegia să înveţe despre nutriţia somonului şi păstrăvuluiParlamentarii din Camera Deputaţilor au cheltuit, în luna iunie, suma de 152.153 de lei pentru deplasări externe, cele mai mari costuri în acest scop fiind aceea de 28.360 de lei, pentru o deplasare în Norvegia a trei deputaţi, unde s-a discutat despre creşterea somonului şi păstrăvului

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna iunie, din suma totală de 152.153 lei cei mai mulţi bani au fost folosiţi pentru acţiuni parlamentare bilaterale internaţionale, adică în total 62.619 lei, în cadrul cărora se numără vizite în Norvegia, Italia, SUA, Republica Moldova, şi Spania.

Cea mai costisitoare, 28.360 de lei, a fost vizita unei delegaţii de trei parlamentari români, condusă de preşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Adrian Rădulescu, la Oslo, în Norvegia. Deputaţii, care au stat în deplasare trei zile şi jumătate au discutat, potrivit informării de pe site-ul Camerei despre “subiecte de interes comun din domeniul agriculturii” şi despre “colaborarea româno-norvegiană”, “activitatea din domeniul acvaculturii în Norvegia”.

De asemenea, deputaţii români au avut o discuţie şi cu autorităţile norvegiene de la Ministerul pescuitului şi afacerilor costale, de unde au luat informaţii cu privire la somon şi au vizitat o fermă care are ca obiect activitatea de “producere de nutriţie pentru somonul şi păstrăvul de apă sărată”.

O altă deplasare, care a costat bugetul Camerei 16.712 a fost aceea a doi deputaţi, timp de cinci zile şi jumătate, la Paris, unde cei doi parlamentari au participat la Congresul Mondial UNESCO în privinţa resurselor Educaţionale Deschise.

Pe locul trei ca sume cheltuite se află o vizită a trei deputaţi, timp de două zile şi jumătate la Vilnius, Lituania, care a costat 11.145 lei, şi care se înscrie “pe linia dialogului dintre cele două grupuri parlamentare de prietenie” din cele două ţări.
Articol preluat de pe Realitatea.net

Comentati folosind contul Facebook

comments