Subunităţi ale corpului puşcaşilor marini americani s-au pregătit în Norvegia pntru un ipotetic conflict militar cu Rusia şi Coreea de Nord în condiţii meteorologice asemănătoare iernii din cele două ţări, scrie Defense News.

Anul trecut, aproape 600 de puşcaşi marini au participat la antrenamente speciale în Norvegia pentru a fi pregătiţi pentru lupte în „condiţii de iarnă rusească“, care s-ar putea dovedi infernale şi ar cere mult mai mult efort fizic decât cele din climatul Orientului Mijlociu, unde s-au obişnuit să acţioneze în ultimul timp puşcaşii marini .

În cadrul exerciţiilor soldaţii au fost sfătuiţi să fie atenţi la fiecare detaliu. Atenţia la cele mai mici detalii poate fi o chestiune de viaţă şi de moarte şi chiar şi cele mai uşoare misiuni pot dur mai mult. Au învaţat să se descurce cu armele care se blochează din cauza gerului, cu tehnica militară şi mijloacele de comunicare. În afară de aceasta, puşcaşii marini au fost aflat cum trebuie să se îmbrace, să-şi procure apa potabilă topind zăpada şi să se alimenteze în condiţiile unor temperaturi scăzute.

Specialiştii militari spun că o bătălie în frig se poate solda cu mai multe victime decât operaţiunile similare în climatul temperat sau chiar în deşerturile înfierbântate din Orientul Mijlociu. Frigul şi zăpada, îmbinate cu un teren montan, fac ca războiul în condiţii arctice să fie deosebit de obositor, cerând mai multă planificare şi o mai mare atenţie la detalii.

Citeste mai mult: adev.ro/p4pgdz

Comentati folosind contul Facebook

comments