http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201107/w728/mae_34008200.jpgAmbasada României la Oslo are plăcerea de a anunţa că Agenţia Naţională a Forţelor de Muncă din Norvegia (NAV Frogner), împreună cu Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune (EURES) organizează săptămânal, în fiecare zi de marţi şi vineri, începând cu ora 10:00, sesiuni de informare publică pentru cetăţenii Uniunii Europene şi ai Spaţiului Economic European, intitulate „Condiții de trai și de muncă în Norvegia”.

Cetăţenii români care se află în Norvegia în vederea găsirii unui loc de muncă pot să participe la aceste sesiuni de informare pentru a afla aspecte precum:

  • Situaţia pieţei forţei de muncă
  • Unde şi cum trebuie aplicat pentru gasirea unui loc de muncă
  • Rolul Autorităţilor Publice (probleme legate de contracte şi securitatea socială)
  • Cursuri de limbă norvegiană
  • Cazare

Sesiunile se adresează cetăţenilor nou veniţi în Oslo, care caută informaţii despre condiţiile de locuit şi de muncă în Norvegia.

Adresa locaţiei este: NAV Frogner, Sommerrogt 1

Cum se ajunge: Tramvai 19 (Majorstuen), Autobuz 31 (Fornebu), Autobuz 30 (Bygdoy) sau la 8 minute de mers pe jos de la Nationaltheateret

Informaţii suplimentare

EURES – Serviciul de angajări european este o reţea de cooperare creată pentru a facilita mobilitatea liberă pentru muncitori în interiorul Spaţiului Economic European (SEE), Elveţia fiind de asemenea implicată. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană.

Principalele sale obiective sunt:

– Informarea şi îndrumarea potenţialilor lucrători mobili despre oportunităţi de locuri de muncă cât şi despre condiţii de muncă şi de trai în Spaţiul Economic European;

– Oferirea de sprijin angajatorilor care doresc să recruteze muncitori din alte ţări;

– Informarea şi îndrumarea lucratorilor şi angajatorilor în regiunile transfrontaliere.

Mai multe detalii pot fi obţinute accesând urmatoarele link-uri: www.eures.europa.eu şi www.nav.no.

Ambasada României la Oslo, 31 ianuarie 2013

Stire preluat de pe  http://oslo.mae.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments