Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat lista celor 441 secții de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European care va avea loc la data de 26 mai 2019. Numerotarea secțiilor de votare a fost stabilită prin Ordinul Ministrului Afacerilor Externe nr. 730 din 24 aprilie 2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 327 din 25 aprilie 2019.

 

Cetățenii români care în ziua votului, duminică, 26 mai 2019, se află în străinătate vor putea vota la una dintre cele 441 de secții de votare, în intervalul orar (ora locală): 7.00 – 21.00.

 

În Norvegia vor fi organizate 4 secții de votare, după cum urmează:

·         Secţia de votare Oslo

Locația: Ambasada României la Oslo

Adresa: Oscars gate 51, 0258 Oslo

·         Secția de votare Bergen

Locația: Nøsteboden selskapslokaler

Adresa: Nøstegaten 32, 5010 Bergen

·         Secția de votare Vatne

Locația: Eidet Kulturhall

Adresa: Vatneeidet, 6265 Vatne

·         Secția de votare Kristiansand

Locația: UiA (University of Agder – Global Lounge), Campus Kristiansand

Adresa: Universitetsveien 25, 4630 Kristiansand

 

Pentru a facilita alegătorilor români din afara țării accesul la adresele celor 441 secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, MAE a elaborat o hartă interactivă dezvoltată pe platforma Google Maps, care este accesibilă pe site-ul MAE la adresa web: http://www.mae.ro/maps/3789.

 

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul acestui scrutin, cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre UE pot să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European numai după ce aceștia dau o declarație pe propria răspundere potrivit căreia nu și-au exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale cărui liste electorale sunt înscriși.

 

Reamintim faptul că, pentru a își exercita dreptul la vot, cetățenii români trebuie să dețină un act de identitate românesc valabil în ziua votului, 26 mai 2019.

Comentati folosind contul Facebook

comments