Contratimpul individual din centrul istoric al Sibiului a fost câştigat de norvegianul Jon Einar Bergsland de la OneCo Mesterhus, acesta a îmbrăcând tricoul galben.

Ierarhia podiumului la prologul Turului Ciclist al Sibiului 2012 s-a decis în ultimul moment al etapei inaugurale, atunci când ultimul lansat în cursă, grecul Ioannis Tamouridis, a reușit să devanseze timpii foarte buni ai belgienilor Adams Joeri și Arnaud Joffroy, însă a înregistrat aproape trei secunde sub timpul norvegianului Jon Einar Bergsland.

Cel mai bun timp a fost înregistrat de Jon Einar Bergsland de la echipa norvegiană OneCo Mesterhus, participantă pentru prima oară la Turul Ciclist al Sibiului. Norvegianul, plecat la start printre primii, şi-a menţinut supremaţia de-a lungul întregii zile. Bergsland a făcut traseul de 2,4 kilometri în trei minute şi jumătate (3’39”66) şi va purta în etapa următoare tricoul galben Poşta Atlassib.

La finalul prologului a avut loc un spectaculos duel pentru supremaţia pe podium, atunci când ultimul plecat în cursă, grecul Ioannis Tamouridis, a făcut un circuit foarte bun şi părea să ameninţe timpul locului 1. Tamouridis, de la echipa SP Tableware, era unul dintre favoriţii prologului, însă a înregistrat doar 3’42”45, ceea ce l-a plasat pe locul al doilea. Pe locul 3 s-a clasat Adams Joeri (3’42”99) de la Telenet Fidea din Belgia.

Cel mai bun tânăr ciclist (sub 23 de ani) a fost belgianul Arnaud Jouffroy (3’43”45) de la echipa Telenet Fidea. Acesta a îmbrăcat tricoul portocaliu Continental. După prolog, cel mai bun român a fost Zoltan Şipoş (3’49”) de la Mazicon Bucureşti.

Festivitatea de premiere, stropită cu şampanie de cicliştii învingători a venit la capătul unei etape de două ore şi jumătate, derulate în plin soare, la temperaturi de 34 – 35 grade Clesius.

Cicliştii au luat startul unul câte unul din Piaţa Mică, au trecut pe sub Turnul Sfatului în Piaţa Mare, de unde au ieşit prin Tunelul Generalului pe străzile Arhivelor, Tipografilor şi Cetăţii. De aici au intrat pe strada Nicolae Bălcescu, iarăşi în Piaţa Mare, au cotit pe Mitropoliei, Poştei, Centumvirilor, Obobescu, de unde au intrat în Piaţa Huet, Piaţa Mică şi au revenit pe sub turnul Bisericii Romano-Catolice în Piaţa Mare la finish. Cele 18 viraje la 90 de grade de pe traseu au creat dificultatea principală a prologului, împreună cu suprafaţa de competiţie, care a reprezentat în proporţie de 80 la sută piatră cubică.

Prologul a constituit pentru cei 172 de ciclişti o intrare în atmosfera Turului Ciclist al Sibiului 2012 care are programată joi, 5 iulie, Etapa 1 Ambient, în lungime de 184 kilometri. Etapa are startul în Sibiu la ora 14, după care rutierii vor pedala înspre Nocrich, localitatea natală a baronului Samuel von Brukenthal. Primul ciclist sosit în Nocrich va intra în competiţie pentru Premiul Brukenthal acordat de Compa SA. Caravana se va îndrepta apoi spre Agnita şi apoi spre Mergindeal, unde va trece prin centrul geografic al României. Cicliştii vor trece apoi prin Cincu, Avrig, Cisnădie şi apoi vor începe dificila ascensiune spre Păltiniş (1440 m altitudine).

Turul Ciclist al Sibiului 2012 Atlassib este o competiţie de şosea afiliată la Uniunea Ciclistă Internaţională de la Geneva la categoria 2.2 şi este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

Turul Ciclist al Sibiului 2012 are premii de peste 25.000 euro şi 461 puncte UCI. Acestea au atras în competiţie 24 echipe de prestigiu din Luxemburg, Bulgaria, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Olanda, Polonia, Germania, Austria, Slovacia, Republica Moldova şi Norvegia. Dintre echipele participante, nu mai puţin de 11 sunt echipe continentale.

Articol preluat de pe ronduldesibiu.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments