Dovada ca bratul armat al statului are simtul umorului, politia norvegiana a fost premiata pentru ca, in 2013, a raspuns la mii de mesaje postate pe Twitter.

„Am fost informati de o bataie nocturna cu tipete de femei. La locul faptei am constatat o petrecere a infirmierelor. Vom parasi curand locul”. Pentru astfel de mesaje cu subintelesuri subtile, politia din Oslo a fost distinsa la Social Media Days, intalnirea anuala a mass-media sociale din Norvegia.

Contul de Twitter al centrului de operatiuni a politiei din Oslo este extrem de popular – numara aproape 80.000 de abonati – pentru mesajele utile, informative, dar deseori pline de umor.

„O masina a fost oprita sub suspiciunea ca soferul s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice. S-a dovedit a fi un grec care conducea pentru prima data pe soselele hibernale ale Norvegiei”, au scris politistii pe 26 decembrie.

Relatand despre despre neplacerile cauzate de o alaiul unei nunti care circula „la pas” pe autostrada,  ei au precizat ca unul dintre autoturisme avusese o pana de motor: „Soferul a ingenunchiat pe o patura si a inceput sa se roage. Nu este sigura ca asta ajuta”.

La 5 septembrie, politia a raportat, de asemenea, plangeri vizand un muzicant ambulant care „nu interpeteaza decat o singura melodie” de mai bine de o luna intr-un cartier central din Oslo. „Politia s-a deplasat si i-a sugerat sa-si imbogateasca repertoriul”.

Articol preluat de pe  http://incomemagazine.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments