Patru turişti din Suedia şi Finlanda sunt în continuare dispăruţi, la o zi după ce au fost surprinşi cel mai probabil de o avalanşă în zona arctică a Norvegiei, au anunţat reprezentanţi ai Poliţiei locale, citaţi de Reuters.

Avalanşa s-a produs miercuri în regiunea Troms din nordul Norvegiei, o zonă foarte populară în rândul pasionaţilor de schi. Trei finlandezi şi un suedez schiau în acea regiune, iar dispariţiile lor au fost raportate la Poliţie în jurul orei 15:00 GMT.

Condiţiile meteorologice nu au permis echipajelor de salvare să îşi continue operaţiunile în cursul zilei de joi, deşi căutările nu au fost sistate în mod oficial.

„Cantitatea de zăpadă este uriaşă. Există riscul de a declanşa o nouă avalanşă… în plus, există şi o mică furtună în zonă”, a declarat într-o conferinţă de presă Astrid Elisabeth Nilsen, şeful Poliţiei din Troms.

Echipajele de salvare au descoperit urme de schiuri care duc spre zona în care s-a produs avalanşa şi care nu mai ies din acea zonă.

„Poliţia presupune că toţi cei patru turişti au fost acoperiţi de avalanşă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei din Troms într-un comunicat dat publicităţii joi dimineaţă.

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments