Mii de heringi morţi, reprezentând în total aproximativ 20 de tone, au acoperit o plajă din nordul Norvegiei, cauza decesului lor nefiind încă identificată, relatează The Guardian, în ediţia electronică, conform Mediafax.

Oamenii de ştiinţă speră să efectueze teste asupra peştilor ca să stabilească motivul morţii acestora. Localnicii se confruntă, însă, cu o altă problemă şi anume cum să cureţe plaja de cele 20 de tone de peşti morţi, înainte ca aceştia să intre în putrefacţie.

În prima zi a anului 2011, într-un oraş din statul american Arkansas a avut loc o ploaie de păsări moarte. Aceasta a fost urmată de un incident similar în Louisiana, în sudul Statelor Unite, şi de unul în Falköping, un orăşel situat la circa 100 de kilometri de Göteborg, în Suedia.

Focurile de artificii din noaptea de 31 decembrie sau salvele de tun folosite pentru îndepărtarea dăunătorilor ar fi putut provoca plecarea masivă a acestor păsări cu vedere nocturnă slabă, care ar fi murit apoi lovindu-se de case şi de copaci.

Potrivit mărturiilor strânse de echipele de intervenţie şi citate de presa suedeză, focuri de artificii au avut loc cu o seară înainte şi la Falköping.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments