Norvegia ne vrea inginerii!Resita :Sutele de absolvenţi reşiţeni de Inginerie au şansa emigrării într-unul din statele europene care plătesc cel mai bine.

În vreme ce punctul culminant al pieţei cărăşene de muncă a fost atins zilele trecute, cu un maximum de 17 posturi vacante, Norvegia scoate pentru noi mai mult decât dublu. Un număr de 39 de locuri de muncă a fost oferit de către trei firme norvegiene, pentru ingineri în domeniul petrolului şi al gazelor naturale. Demn de menţionat este faptul că salariile variază între 60.000 şi 114.000 de euro brut pe an, într-unul singur dintre joburi remuneraţia fiind stabilită pe oră, respectiv la 35-47 de euro brut, în funcţie de calificări şi de experienţă.

Cărăşenii dornici de emigrare mai au şi alte oferte la dispoziţie. Prin aceeaşi reţea mai sunt disponibile 90 de locuri de muncă în Danemarca, în agricultură, la ferme de creştere a animalelor sau de cultivare a legumelor. „Se cer absolvenţi de liceu agricol sau de facultate cu profil agricol, promoţia 2011 sau 2012“, spune consilierului superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin. De asemenea, mai sunt disponibile nouă locuri de muncă în Germania, pentru asistenţi medicali, ingineri şi dezvoltatori software, alte zece posturi de instalator-montator conducte în Slovenia, precum şi două posturi de operator pentru maşini de frezat, în Spania. În plus, în Norvegia mai sunt disponibile un post de translator şi unul de medic chirurg veterinar.

Posturile prezentate la început au fost oferite de cele trei firme norvegiene direct prin reţeaua EURES România, pe site-ul acesteia (http://www.eures.anofm.ro/) putând fi regăsite detalii în ceea ce priveşte regiunea, localitatea, firma, ocupaţia, numărul posturilor, descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limbi străine, salariul, durata contractului, termenul de valabilitate al ofertei şi modul de aplicare. După trimiterea aplicaţiilor, persoanele preselectate de către angajator vor fi contactate de către acesta şi de către consilierul EURES din judeţ pentru a fi invitate la un interviu derulat în România. Data, locaţia şi documentele necesare pentru interviu vor fi comunicate în timp util. De asemenea, persoanele interesate, se pot prezenta la sediul AJOFM din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17, Compartimentul EURES, pentru mai multe informaţii.

Articol preluat de pe Caon.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments