Fascinanta televiziune norvegiană. 12 ore de imagini cu focul arzând în şemineuTeleviziunea publică norvegiană a difuzat, noaptea trecută, un program de 12 ore în care s-au arătat imagini cu un foc arzând în şemineu, însoţite de comentariile unor specialişti în făcut focul, fragmentate, ocazional, de segmente de poezie şi muzică.

Tema discuţiilor cu specialiştii a fost tăierea şi stivuirea lemnelor, precum şi importanţa focului în cultura norvegiană.

Televiziunea publică a venit cu această idee după ce o carte despre lemnele de foc scrisă de Lars Mytting a devenit best-seller în Norvegia, vânzându-se în peste 130.000 de copii. Norvegia are doar 5 milioane de locuitori.

„Norvegienii au o relaţie spirituală cu focul. Focul este motivul pentru care am putut trăi aici, altfel am fi îngheţat”, a declarat Rune Moeklebust, producătorul emisiunii.

Emisiunile maraton despre astfel de subiecte nu sunt o noutate pentru televiziunea publică norvegiană şi s-au dovedit a fi foarte bine receptate de public.

În 2011, o transmisie live de 134 de ore în care a fost filmat un vapor pornind dintr-un port norvegian şi ajungând în Marea Arctică a făcut audienţe record pentru această ţară.

La un moment dat 600.000 de oameni se uitau simultan la acest program. În total 3,2 milioane de telespectatori (60% din populaţie) au urmărit măcar o parte din show.

Un alt program de răsunet, în Norgegia, a fost transmiterea în direct a unei călătorii de opt ore cu trenul, între oraşele Oslo şi Bergen. Emisiunea a fost atât de apreciată, încât televiziunea a dat emisiunea în reluare la cererea publicului.

Articol preluat de pe http://jurnalul.ro/

 

Comentati folosind contul Facebook

comments