Consilierul romnilor din Prefectura Iaşi în perioada 2010 – 2011, Demostene Olariu s-a gândit să se stabilească definitiv în Norvegia. În cursul acestui an, Olariu, căruia îi place să se recomande drept mare maestru regional al masonilor ce fac parte din Marea Lojă Naţională a României, a obţinut „pe şest” o viză de şedere pe o perioadă nedeterminată în frumoasa ţară din Nord. Toate ar fi însă bune şi frumoase dacă personajul cu pricina nu ar avea un ditamai dosăroiul penal la Parchet în care este acuzat de o mega-evaziune. Pe Demostene l-a luat gura pe dinainte faţă de nişte cunoscuţi cărora le-a spus că anchetatorii „o să-mi pună sare pe coadă. M-am gândit să o tai definitiv din ţară. Procurorii îmi suflă în ceafă şi nu mă lasă să trăiesc”.

Voturi pro-Băsescu în schimbul hainelor second-hand primite drept ajutoare din Norvegia

În perioada 2000 – 2001, Demostene Olariu şi-a tras o fundaţie pe care a intitulat-o Hope, adică Speranţă, în colaborare cu nişte norvegieni, de pe urma cărora şi-a umplut buzunarele cu bani, comercializînd haine second-hand prin mai multe magazine deschise în Galata şi alte zone din oraş, Mai precis, hainele primite drept ajutoare din Norvegia nu erau oferite aşa cu ar fi fost corect, normal şi omeneşte ţiganilor cei săraci şi nevoiaşi, ci erau vândute în proporţie de 70 – 80 la sută, de familia lui Demostene.
Surse din justiţie susţin că în perioada anilor ’90 – 95 fostul consilier al Prefecturii ar fi ispăşit două pedepse cu închisoarea, pentru o tâlhărie, plus o contravenţie. Ulterior, în 2004, bărbatul ar fi a avut probleme şi cu poliţiştii pentru săvârşirea unei alte infracţiuni: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pus în faţa unor evidenţe, „masonul” din ţigănime nu a confirmat dar nici nu a infirmat faptul că ar stat vreun moment în spatele gratiilor.

O ultimă picanterie: la alegerile prezidenţiale din 2008, Demostene Olariu a făcut lobby printre rromii din Ciurea, Grajduri sau alte zone ţigăneşti să îl voteze pe Traian Băsescu. În schimbul voturilor, Demostene le-a oferit camarazilor săi sute de kilograme de haine şi alte textile second-hand, adică taman chiar ajutoarele primite moca din Norvegia, în numele Fundaţiei Hope.

Articol preluat de pe TopIasi.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments