Patru europeni cu vârste cuprinse între 8 și 12 de ani vor merge la Oslo la ceremonia de decernare a Premiul Nobel. Aceștia vor face parte din delegația oficială a UE, alături de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.
Concursul este deschis până pe 25 noiembrie. Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani trebuie să trimită un desen, iar tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani un text scurt pe tema „Ce înseamnă pentru tine pacea în Europa?”. Unul din câștigători va fi ales prin vot public pe Facebook, restul vor fi aleși de un juriu. Preselecția va fi făcută de Forumul Tineretului European.
„Premiul Nobel pentru Pace 2012 nu este doar o recunoaştere a realizărilor din trecut ale Uniunii Europene: acesta va influenţa şi viitorul. Datoria noastră permanentă este să inspirăm generaţia următoare de europeni. De aceea dorim ca tinerii din Europa, care moştenesc un continent al păcii şi care vor fi responsabili pentru viitorul Europei, să fie cu noi la Oslo“ au spus într-o declarație comună cei trei președinți.
Comisia Europeană a acceptat oficial banii pentru Premiul Nobel pentru Pace în numele UE, miercuri. Președinții au hotărât să doneze această sumă copiilor afectați de războaiele și conflicte în întreaga lume.

 

Articol preluat de pe europarl.europa.eu

Comentati folosind contul Facebook

comments