Doi tineri indieni, care locuiesc in Norvegia, traiesc o adevarata drama, dupa ce autoritatile le-au luat copiii. Oficialii considera ca ei nu se ocupau cum trebuie de micutii lor, dar motivul invocat este socant.

Anurup si Sagarika Bhattacharya au pierdut deja custodia baietelului de 3 ani si a fetitei in varsta de un an.

Cazul lor este atat de controversat incat guvernul indian a facut apel a autoritatile norvegiene, pentru a-i aduce pe copii alaturi de parinti.

Problema pare sa fie provocata de diferentele culturale dintre cele doua tari. Asistentii sociali considera ca parintii nu trebuie sa doarma in acelasi pat cu copiii si nici sa-i hraneasca pe acestia cu mana, in loc de tacamuri. Aceste obiceiuri sunt insa firesti in India.

Anurup si-a povestit drama la postul de televiziune NDTV, precizand ca nimic din ce au facut ei nu este considerat anormal in tara sa natala.

Potrivit deciziei instantei, cei doi parinti isi pot vedea copiii numai de doua ori pe an, timp de o ora, pana cand micutii vor implini varsta de 18 ani.

In prezent, cei doi copii stau separati, iar in luna martie viza parintilor va expira. Ei spun ca vor ramane in tara, chiar si ilegal, pana cand isi vor primi copiii inapoi.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments