Autobuze norvegiene pe străzile din ChișinăuDouă autobuze procurate din Norvegia sunt testate în prezent pe rutele municipale, pentru a înlocui unităţile vechi ale Parcului Urban de Autobuze. Autobuzele de marca „Volvo” second-hand au o capacitate de circa 100 locuri, podea joasă şi merg pe bază de gaz lichefiat.

Maşinile au câte 10 ani, însă au o condiţie tehnică bună. Avantajele autobuzelor testate se caracterizează prin consum raţional de combustibil, acesta fiind cu 20-30 la sută mai ieftin faţă de unităţile care circulă pe bază de motorină.

,,Prin această testare, autorităţile municipale vor să arate tendinţa de dezvoltare a transportului public şi anume de înocuirie treptată a unităţilor de transport de capacitate mică cu cele de capacitate mare, inclusiv pe rutele gestionate de transportatori privaţi”, se precizează într-un comunicat al Primăriei.
Autobuzele achiziţionate din Norvegia costă circa 14 mii Euro. Acestea sunt testate pe rutele „Chişinău – Bubuieci”, „Chişinău – Coloniţa”, dar şi pe alte trasee municipale.
Parcul Urban de Autobuze are în prezent 138 de unităţi, însă sunt necesare 350 autobuze.
Articol preluat de pe arena.md

Comentati folosind contul Facebook

comments