Locuri de muncă în Norvegia. Românii care vor să lucreze în această țară scandinavă au de ales din mai multe domenii, iar beneficiile sunt consistente, scrie greatnews.ro.

Se caută șoferi, muncitori în construcții, asistenți medicali sau lucrători în piscicultură. Salariile sunt motivante în Norvegia, o țară cu un înalt standard de viață și care pune mare preț pe protecția socială.

TOP 5 locuri de munca in Norvegia:

  1. Sofer camion- Șoferii trebuie să cunoască limba engleză sau germană, să aibă TACHO card, atestat profesional CPI sau CPC și conturi bancare. Se lucrează în sistem 3 luni cu o lună liberă.
  2. Muncitori in constructii- Candidații trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză, iar salariile pleacă de la 2.000 de euro pe lună și pot ajunge până la 2.800 de euro pe lună. Se lucrează opt ore pe zi și cinci zile pe săptămână. Se pot face și ore suplimentare, care sunt plătite conform legislației norvegiene.
  3. Specialist clinic- Se caută specialiști în cardiologie, electropsihologie, cât și în alte domenii medicale. Se caută persoane cu capacități tehnice, creative, inovative, care stăpânesc bine limba engleză și au abilități de folosire a computerului.
  4. Asistenti medicali- Angajatorul oferă un contract pe o perioadă de 27 de luni, cazare contra cost, autorizație de muncă în Norvegia pe viață, salariu de 21 de euro pe oră și un venit minim gartantat de 2.100 de euro pe lună, sporuri de noapte, weekend și zile de săbătoare, transport gratuit, cât și un curs de limba norvegiană, prin Skype, înaintea plecării.
  5. Muncitor in industria piscicola- Salariul de bază este de similar celui plătit norvegienilor care fac parte din sindicate, de 18 euro pe oră. Angajatorul se angajează să ajute munctorii să își găsească o locuință în apropierea fabricii.

DETALII: http://greatnews.ro/locuri-de-munca-in-norvegia-ce-le-ofera-romanilor-tara-nordica/

Comentati folosind contul Facebook

comments