Nigeria a învins Islanda, după un act secund excelent. Omul meciului a fost Ahmed Musa, cu o dublă superbă. Islandezii au ratat un penalty dictat cu ajutorul VAR în minutul 82. Una peste alta, rezultatul păstrează în cărți și Argentina. Croația e calificată de pe primul loc și va juca împotriva Islandei în ultima joc. Argentina și ”Super Vulturii” se vor lupta care pe care pentru locul 2.

„Dubla” nigerianului Musa îi dă Argentinei calificarea în mâinile ei: cu o victorie clară contra africanilor e-n „optimi”.

La cum începuse Islanda, cu ocazia lui Gylfi Sigursson, părea că armata elfilor nordici va zburda. A făcut-o doar în prima repriză, însă fără gol în poarta tânărului Uzoho.

Iar Nigeria s-a metamorfozat după pauză, când dansurile africane au schimbat soldații albaștri în ștrumfi dezorientați. Ahmed Musa, rodat chiar în Rusia, la ȚSKA, unde Leicester l-a și împrumutat când n-a dat goluri în Premier League, a apăsat pe butonul de show. Și-a început cu un gol înainte de care l-a învârtit pe toate părțile pe Ragnar Sigurdsson!

L-a taxat și pe celălalt stoper, Arnason, după care a driblat și a făcut 2-0. Primul nigerian care marchează la Mondiale diferite!

Degeaba a primit Islanda penalty-ul revenirii, vedeta Gylfi și-a luat avânt prea scurt și a trimis mult peste bară.

O ratare la care Messi zice mulțumesc. Pentru că, în ultima etapă, o victorie contra Nigeriei înseamnă, 95%, „optimi”. Chiar dacă Argentina e, acum, ultima în grupă!

Clasamentul grupei D:

  1. Croatia- 6 pct
  2. Nigeria- 2 pct
  3. Islanda- 1 pct
  4. Argentina- 1 pct

Comentati folosind contul Facebook

comments