După un început perfect de Mondial, 1-1 cu Argentina, Islanda a fost învinsă de Nigeria, scor 0-2. Un rezultat care a întristat o țară întreagă.

La propriu, pentru că aproape toți islandezii urmăresc, în aceste zile, naționala de fotbal. Astfel, pe arena din Volgograd au venit peste 30.000 de fani islandezi.

Adică 10 % din populația Islandei, țară care numără 335.000 de locuitori, au fost în Rusia să-și încurajeze favoriți.

Islanda, urmărită de aproape toată populația țării:

Această cifră uluitoare face din Islanda țara cu cei mai mulți fani la turneul final din Rusia, raportat la populație. Mai mult, conform statisticilor, circa 99 % din populația insulei misterioasă aflate în nordul Europei a urmărit la TV sau din tribune meciul cu Nigeria, ceea ce reprezintă un adevărat record mondial.

”Este emoționant pentru noi să știm că o țară înteagă stă cu ochii pe noi și ne susține. Acest lucru ne dă încredere și ne face să luptăm pentru a obține cât mai multe rezultate bune la acest Mondial”, a spus atacantul Alfred Finnbogason.

Interesant este faptul că, înaintea meciului cu Argentina, s-a luat decizia închiderii bisericilor din Islanda, pentru că, în trecut, în timpul ceremoniilor, invitații au fost foarte zgomotoși din cauza faptului că urmăreau partide de fotbal pa telefonul mobil.

libertatea.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments