Curtea Europeana de Justitie obliga compania aeriana irlandeza Ryanair sa plateasca despagubiri unei pasagere care a ramas blocata la sol in timpul eruptiei din 2010 a vulcanului din Islanda.

Ryanair a refuzat pana acum multe dintre solicitarile de despagubiri. Compania a justificat ca a platit compensatii in valoare de peste 26 de milioane de euro. Insa, joi, a pierdut procesul inaintat de o irlandeza, care in 2010 a trebuit sa astepte cinci zile pentru a putea zbura spre casa. Ea a solicitat 1.300 de euro pentru costul cazarii si al mancarii.

Potrivit Deutsche Welle, Curtea Europeana de Justitie a motivat ca, in acele circumstante extraordinare, compania trebuia sa aiba grija de cazarea si hrana pasagerilor pana acestia ajungeau la destinatie. De asemenea, magistratii au spus ca nu trebuie sa existe limita de timp in ce priveste depunerea de solicitari de despagubiri. Ei s-au aratat constienti ca aceasta decizie ar putea avea consecinte grave asupra bugetelor companiilor aeriene, insa drepturile pasagerilor sunt pe primul loc.

Articol preluat de pe   http://www.ziare.com/

Comentati folosind contul Facebook

comments