Selecţionerul Islandei speră ca echipa să facă o figură frumoasă la prima sa participare la Cupa Mondială fotbal, luna viitoare în Rusia, aşa cum a reuşit în urmă cu doi ani la Campionatul European, competiţie la care a luat parte tot în premieră, informează agenţia Reuters.

Selecţionerul islandez Heimir Hallgrimsson recunoaşte că elevii săi vor avea o misiune dificilă, într-o grupă din care mai fac parte Argentina, Croaţia şi Nigeria, însă refuză să se descurajeze.

“Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor, iar pentru că grupa noastră este puternică, dacă vom reuşi să ne calificăm, nu ne vom mai teme apoi de niciun adversar. Nu vom întâlni multe echipe mai bune decât cele trei”, a declarat Hallgrimsson.

“Islandezii sunt foarte optimişti. Întotdeauna ne gândim că vom câştiga meciul şi că vom învinge şi în următorul meci. Succesul nu înseamnă doar să mergi la Cupa Mondială şi a face o figură frumoasă acolo, ci este o călătorie continuă în direcţia cea bună”, a mai spus selecţionerul islandez.

Islanda, cu o populaţie de doar 340.000 de locuitori şi care contează, în total, pe un număr de aproximativ 100 de fotbalişti profesionişti, este cea mai mică ţară care va lua parte la Mondialul de fotbal.

Islandezii au disputat primul lor turneu internaţional major la EURO 2016, unde au remizat cu Portugalia şi Ungaria, învingând Austria şi Anglia, înainte de a fi opriţi de selecţionata ţării gazdă, Franţa, în sferturile de finală.

Comentati folosind contul Facebook

comments