[warning]O oferta a unei firme de turism. Pretul cam piperat dar … Macar aflam si noi cateva informatii.[/warning]

7 zile/6 nopţi

de la 1750 euro/persoană

Ziua 1 Bucureşti – Reykjavik
Întâlnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni şi îmbarcare pentru zborul cu escala către Reykjavik, capitala Islandei.
Aterizare pe Aeroportul Internaţional Keflavik, întâlnire cu ghidul local şi transfer la Reykjavik, capitala cea mai nordică şi mai curată din lume.
Vom face turul oraşului pentru a admira cele mai importante obiective: Primăria, o clădire impresionantă situată pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul oraşului, Biserica Hallgrimskirkja, cea mai mare biserică din Islanda, vizibilă din orice punct al oraşului, Casa Hofdi – una dintre cele mai frumoase clădiri din Islanda, vestită în întreagă lume pentru întâlnirea din anul 1986 dintre preşedintii Ronald Reagan şi Mikhail Gorbatsjov, întâlnire ce a marcat sfarşitul Războiului Rece; clădirea Perlan, unica în Islanda şi chiar în întreaga lume prin construcţia şi funcţionalitatea sa (pe un deal, deasupra unor rezervoare imense cu apa termală folosită la încălzirea oraşului, se află un dom de sticlă cu un restaurant panoramic şi o cafenea de unde se poate vedea o privelişte de nedescris), faleza cu obeliscul Sun Voyager (o sculptură din oţel masiv ce seamănă izbitor cu o corabie vikinga), portul pescăresc.
Dupa turul de oraş, cazare la hotel 3* situat central.
Seara, timp liber la dispoziţie pentru a explora oraşul. Opţional, cina într-unul dintre restaurantele rafinate ale Reykjavik-ului, iar restul serii îl putem petrece  într-un club sau într-o discotecă alături de islandezi, viaţa de noapte a Reykjavikului fiind una dintre cele mai vibrante.
Ziua 2 Reykjavik – Cascadele Seljalandsfoss şi Skógafoss – Promontoriul Dyrhólaey – coloanele bazaltice  Reynisdrangar – plajele cu nisip negru – Kirkjubæjarklaustur
Dimineaţa, după micul dejun la hotel, pornim către staţiunea Hveragerði, un loc impresionant unde energia geotermală a fost utilizată din plin în industria serelor. Continuăm pe ţărmul sudic, iar dacă va fi senin vom putea zări faimosul vulcan Hekla. Mai departe vom vizita două dintre cascadele uimitoare ale Islandei: Seljalandsfoss, cu o cădere de circa 60 m şi a cărei atracţie irezistibilă, în afară de peisajul spectaculos, este potecuţa ce urcă prin spatele ei pentru a oferi vizitatorilor ocazia de a privi lumea din spatele unei perdele de apa, şi Skógafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade islandeze, învăluită intr-o aură de poveste.
Opţional, vizităm muzeul satului Skógar apoi ne îndeptam căte cel mai sudic punct al ţării – rezervaţia naturală Dyrhólaey, unde formaţiuni stâncoase impresionante, formate în urma unei erupţii vulcanice submarine de acum 80 mii ani, se oglindesc în ocean. De aici putem zări gheţarul Myrdalsjokull către nord iar către est coloanele bazaltice de la Reynisdrangar şi plajele cu nisip negru de origine vulcanică ce oferă o privelişte solemnă.
Spre seara, sosim la Kirkjubæjarklaustur, o localitate pitorească, atractivă pentru turişti străini dar şi pentru islandezi, şi încărcată de legende pe care le vom afla la faţa locului.
Cazare şi cina la hotel.
Ziua 3 Kirkjubæjarklaustur – Parcul National Skaftafell – Laguna Glaciara Jökulsárlón.
Ne continuăm incursiunea islandeză prin câmpiile Skeiðarársandur, către Parcul National Skaftafell, cel mai vast parc naţional din Europa şi totodată cel mai vizitat loc din Islanda. Priveliştea gheţarului Vatnajökull care domină acest parc ne va stârni admiraţia în faţa măreţiei naturii; este unul din acele locuri în care făptura umană se simte mică şi neputincioasă. În extremitatea sudică a gheţarului se află Laguna Glaciara Jökulsárlón, încă una din minunile naturale ale Islandei. În acest decor excepţional au fost filmate si secvente din cateva filme celebre: Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill si reality–show–ul TV Amazing Race.
Optional, putem face o plimbare cu barca printre iceberg-uri.
Seara, cina si cazare la acelasi hotel in Kirkjubæjarklaustur.
Ziua 4 Kirkjubæjarklaustur – Landmannalaugar – Valea Þjórsárdalur – Flúðir
 De la Kirkjubæjarklaustur pornim pe traseul Fjallabaksleið catre Landmannalaugar, o zona magnifica in apropierea vulcanuluI Hekla, cu munti riolitici plini de culoare  dar si campuri intinse de lava, printre care ne vom plimba si admira tabloul incredibil. In apropiere se afla si o intensa zona geotermala cu numeroase izvoare calde iar dupa ce vom explora muntii ne vom putea revigora trupul si spiritul cu o baie intr-unul dintre aceste izvoare.
Apoi, continuam relaxati pe Valea Þjórsárdalur, o vale fertila cu multe ferme si gospodarii infloritoare pana la eruptia devastatoare din anul 1104 a Vulcanului Hekla, cand intreaga zona a fost acoperita cu un strat gros de cenusa vulcanica (tefra). In 1939, arheologii nordici au adus la suprafata ruinele catorva ferme, cea mai cunoscuta fiind ferma Stong, in prezent protejata cu un acoperis si deschisa publicului. Autoritatea Nationala a Energiei si Ocolul Silvic au facut eforturi pentru a readuce la viata aceasta vale plantand iarba si zeci de mii de copaci si construind o piscina in aer liber intr-o zona geotermala din apropiere. La capatul acestei vai sa afla si una dintre cele mai mari caderi de apa din Islanda, cascada Haifoss (122 m) a doua ca inaltime dupa cascada Glymur (200 m).
Spre seara, sosim in Flúðir, o asezare cu o atmosfera distincta, dominata de Muntele Miðfel si strabatuta de raul Litla-Laxá (bogat in somon). Situata intr-o zona cu o intensa activitate geotermala, aici se afla si numeroase sere si cea mai intinsa suprafata cultivata cu ciuperci din Islanda.
Seara, cina si cazare in Flúðir.
Ziua 5 Gheizerele Strokkur si Marele Geysir – Cascada Gullfoss – Parcul Naţional Þingvellir
Astăzi vom vedea cele mai impresionante fenomene naturale ale Islandei.
Dimineata, dupa micul dejun, pornim catre zona extraordinarelor gheizere unde vom afla povestea Marelui Geysir si vom vedea cum erupe, la un interval de aproximativ 10 minute, mai puternicul Strokkur.
Cu mult inainte ca restul omenirii sa afle de atractiile Parcului National Yellowstone si Old Faithfull sa-si primeasca actualul nume, europenii erau uimiti de minunile geotermale ale Islandei. La doar 50 m distanta, se afla impresionantul gheizer Strokkur (The Churn = Agitatul, Involburatul), care ofera un adevarat spectacol vizitatorilor aruncand la fiecare 5-6 minute un jet de apa fierbinte de pana la 35 m inaltime.
Admiram apoi Cascada Gullfoss (The Golden Watterfall = Cascada de Aur), cea mai mare din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume dar si cea mai populara atractie turistica a Islandei. Următorul obiectiv pe care îl vom vizita va fi Parcul National Þingvellir (in islandeza Þing = parliament si vellir = camp, pajiste), un loc cu o deosebită importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez. Fiind situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. În partea sudica a parcului se afla Þingvallavatn, cel mai mare lac natural din Islanda (84 km2) cu peisaje incantatoare. Spre seară, sosire la Reykjavik si cazare la hotel 3 * situat central.
Ziua 6 Reykjavik
Dimineata, mic dejun la hotel apoi avem la dispozitie intreaga zi pentru plimbari pe stradutele orasului, cumparaturi sau excursii optionale.
Excursii optionale posibile:
1) Vizita la miraculoasa Laguna Albastră, un SPA unic în lume, desprins parca dintr-un film SF, unde apa geotermală şi lava se completează reciproc. Laguna Albastra atrage anual sute de mii de turişti din întreaga lume prin proprietatile sale binefacatoare asupra pielii.
2) Alte optionale posibile: Observarea balenelor, o adevărata aventură pe mare in care veti cunoaste lumea balenelor, a delfinilor si a pasarilor acvatice, sau safari cu jeep-ul printre fiordurile din vest, echitatie, pescuit, etc.
Ziua 7 Reykjavik – Bucureşti
Dimineaţa devreme, transfer la aeroport şi zbor înapoi la Bucureşti, unde vă veţi întoarce cu amintiri pe care nu le veţi uita niciodată!
Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments