Ambasada României în Republica Finlanda a ma​rcat Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri printr-o serie de evenimente publice în care a fost implicată și comunitatea românească. 

Evenimentele au debutat joi cu două recepții oferite corpului diplomatic acreditat la Helsinki și oficialilor finlandezi și, respectiv, comunității de români. Sâmbătă a avut loc un Te Deum oficiat la Catedrala Uspenski de părintele Ion Durac de la Biserica Ortodoxă Finlandeză. La slujbă a participat și Înaltpreafințitul Leo Makkonen, arhiepiscopul Întregii Finlande și Kareliei. Serviciul religios a fost urmat de depunerea unei coroane la statuia ecvestră a Mareșalului Mannerheim, în semn de recunoștință pentru rolul acestuia în Primul Război Mondial, pe frontul românesc. Diplomații ambasadei s-au alăturat apoi diferitelor evenimente organizate de comunitatea românească în Helsinki și Tampere.

Începând cu seara zilei de 30 noiembrie până în dimineața zilei de 2 decembrie, sediul ministerului finlandez al Afacerilor Externe a fost iluminat în culorile naționale ale României, alternativ cu cele ale Islandei, țară care a marcat Centenarul Independenței pe 1 decembrie.

Comentati folosind contul Facebook

comments