O pereche de urşi panda gigant va fi trimisă dintr-o bază pentru studiul acestei specii situată în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei către Finlanda în cadrul unui proiect de cercetare cu o perioadă de 15 ani, informează miercuri Xinhua, scrie AGERPRES.

Cei doi panda vor pleca joi dimineaţa de pe Aeroportul Internaţional Chengdu Shuangliu urmând să ajungă în cursul serii în capitala finlandeză.

O ceremonie de rămas-bun a fost organizată miercuri la baza Dujiangyan din cadrul Centrului chinez pentru conservare şi cercetare pentru panda gigant.

Cei doi urşi au crescut în această bază. Masculul Hua Bao are patru ani şi jumătate, iar femela Jin Baobao are trei ani şi patru luni.

În timpul zborului, ei vor fi însoţiţi de un îngrijitor şi un medic veterinar de la Dujiangyan.

”Cei doi panda au un apetit mare şi mănâncă 40 de kilograme de bambus în fiecare zi”, a declarat îngrijitorul Huang Shan.

Hrana servită celor doi urşi în timpul zborului include 120 de kilograme de bambus şi 30 de kilograme de muguri de bambus şi morcovi.

Noua casă a urşilor panda gigant va fi la Grădina Zoologică Ahtari, cea mai mare de acest tip din Finlanda.

China şi Finlanda au semnat în luna aprilie a anului trecut un parteneriat ce prevede împrumutul celor doi urşi pentru o perioadă de 15 ani în scopul cercetării ştiinţifice.

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments