http://muddle-head.weblog.ro/usercontent/28/28622/1135229285539.jpegUn ofiţer de poliţie român a ajuns, în cursul zilei de vineri, în Finlanda pentru a investiga, alături de poliţiştii finlandezi, situaţia cerşetorilor români.

Printre altele, ofiţerul român îi va ajuta pe poliţiştii din Finlanda să afle dacă cerşetorii sunt victimele sau fac parte din reţele de crimă organizată. Poliţiştii din Finlanda se află în incapacitatea de a descoperi dacă cetăţeni români conduc reţele de crimă organizată în Finlanda. Familii întregi şi clanuri de români, care trăiesc în Finlanda sau care au legături cu această ţară vor fi investigate, scrie portalul finlandez de ştiri, yle.fi.

Ofiţerul român va sta în Finlanda timp de 3 luni, până la sfârşitul verii. Prezenta acestuia în Finlanda este parte a unui proiect care urmăreşte o posibilă colaborare mult mai ampla, în viitor.

Cooperarea dintre poliţiştii români şi cei finlandezi a fost stabilită de către miniştrii de Externe ai celor două ţări, la începutul lunii aprilie.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments