Unul dintre cele mai frumoase locuri în care îţi poţi petrece vacanţa de iarnă este Kakslauttanen, staţiune situată în Finlanda, în apropierea cercului polar, care adăposteşte 20 de „camere” de hotel, similare unor igluuri, scrie Daily Mail.

Din fericire pentru oaspeţi, acestea au fost echipate cu încălzire centrală, mini-bar şi un acoperiş din sticlă. Acesta nu îngheaţă niciodată, iar vizitatorii pot admira, prin el, întreaga panoramă a zonei, inclusiv luminile nordului, notează sursa.

Printre celelalte atracţii ale locului se numără cea mai mare saună cu aburi din lume, dar şi o capelă din zăpadă, reconstruită în fiecare an, special pentru turiştii credincioşi. În plus, oaspeţii sunt invitaţi să se răsfeţe cu friptura de ren.

Hotelul se află în Parcul Naţional Urho Kekkonen şi, datorită copacilor răsfiraţi şi a lipsei oricărei forme de poluare, vizitatorii pot vedea în fiecare noapte milioane de stele, notează Daily Mail.

Igluurile sunt construite pentru două persoane, fiind suficient de mici pentru a fi încălzite fără costuri prea mari, chiar şi atunci când temperatura din exterior scade sub -30 de grade Celsius.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments