SUA au aprobat vanzarea a 200 de rachete de atac si de aparare Finlandei, tara care nu este membra NATO si situata la granita cu Rusia, pentru suma de peste 700 de milioane de dolari, a anuntat luni Departamentul de Stat, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Departamentul de Stat american a aprobat simultan doua vanzari catre Finlanda: cea de aproximativ 132 de rachete sol-mare Harpoon, care urmeaza sa fie imbarcate la bordul unor nave de razboi finlandeze sau desfasurate pe baterii de aparare in zonele de coasta, si cea de 68 de rachete antiracheta ‘SeaSparrow’ destinate noii generatii de nave cu care marina finladeza urmeaza sa se doteze pana in 2020.

Harpon, in valoare de 622 milioane de dolari, sunt rachete de atac anti-nava cu raza lunga de actiune, fabricate de firma americana Boeing, ‘care vor intari capacitatile de aparare ale liniilor maritime’ ale Finlandei, se arata in comunicat.

Este pentru prima data cand Finlanda achizitioneaza acest tip de rachete ‘dar nu va avea nicio dificultate sa le integreze’ in capacitatile sale de aparare, a adaugat Departamentul de Stat

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments