In ciuda cresterii volumului schimburilor comerciale in ultimii ani, relatiile economice dintre Romania si Finlanda trebuie dezvoltate in continuare, pentru ca exista un potential de exploatat in acest sens, a fost concluzia intalnirii dintre ninistrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, si ministrul Afacerilor Europene si Comertului Exterior din Finlanda, Alexander Stubb.

„In vederea intensificarii actiunilor bilaterale, dedicate promovarii si dezvoltarii schimburilor comerciale si investitionale intre cele doua tari, ministrul roman si cel finlandez au analizat posibilitatea organizarii de forumuri economice si seminarii de afaceri si match-making cu participarea companiilor din Romania si Finlanda”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Anul trecut, volumul total al schimburilor comerciale romano-finlandeze a fost de 282,89 milioane euro, in crestere cu 6,45%. Exporturile romanesti au totalizat 107,43 milioane euro (+19,60%), iar importurile au insumat 175,46 milioane euro (-0,26%), soldul balantei comerciale fiind negativ (-68,02 milioane euro). Finlanda detine o pondere de 0,28 % in comertul exterior al Romaniei, din care 0,24% la export si 0,32% la import.

Agenda discutiilor celor doi ministri a cuprins si aspecte legate de desavarsirea Pietei Unice si implementarea Single Market Act, prioritati economice la nivel european, se precizeaza in comunicat.

Ministrul finlandez pentru Afaceri Europene si Comert Exterior, Alexander Stubb, s-a aflat la Bucuresti la invitatia ministrului roman al Afacerilor Externe.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments