Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ciprian Porumb, a anunţat în urmă cu câteva minute că meciul de Cupa Davis care va opune România şi Finlanda se va disputa la Cluj.

Decizia a fost luată de oficialii federaţiei şi ca urmare a apatiei publicului bucureştean, care nu se înghesuie nici măcar la competiţiile importante. „Am decis ca meciul cu Finlanda să se dispute la Cluj şi pentru că suntem nemulţumişi de atitudinea publicului din Bucureşti. Sunt convins că lumea va veni la Cluj, ne aşteptăm ca Sala Sporturilor să fie plină, iar autorităţile ne-au promis că vor rezolva toate detaliile până în toamnă, când este programată confruntarea. Sper ca şi jucătorii să-şi aducă aminte că joacă pentru echipa naţională, în mod normal nu ar trebui ca Finlanda să ne pună probleme”, a declarat Porumb.

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Finlanda, în perioada 14-16 septembrie, în primul tur al barajului Grupei I a Zonei euro-africane. Tricolorii vin după un eşec usturător, 0-5 în faţa Olandei. România va rămâne în Grupa I a Zonei euro-africane dacă va reuşi să se impună în faţa Finlandei. Totuşi, chiar în cazul în care ar pierde, românii mai au şansa unui baraj cu Danemarca, iar echipa învinsă ar urma să retrogradeze în Grupa a II-a valorică.

România şi Finlanda s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în 1996, la Helsinki, tot în zona euro-africană, când România a învins cu scorul de 3-2.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments