Primirea Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto la Palatul Camerei NaţionaleBucureşti, 25 septembrie 2012: Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto.

ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat istoricul Sistemului Cameral din România, menţionând înfiinţarea primei Camere de Comerţ din Principatele Române de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în anul 1864. În acest context, Excelenţa Sa a precizat aportul deosebit al Ambasadelor străine din acea perioadă în vederea creării primei Camere de Comerţ, motiv pentru care Camera Naţională organizează în fiecare an, la sfârşitul lunii ianuarie, Gala în onoarea Ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, ce va ajunge la cea de-a cincea ediţie în 2013.

Subliniind nivelul de cooperare atins de Camera Naţională în relaţia cu Camere de Comerţ din Europa şi din toată lumea, ES Preşedintele Camerei Naţionale i-a prezentat Excelenţei Sale Doamna Ambasador importanţa acordurilor bilaterale pe linie camerală, sugerând posibilitatea semnării unui acord de colaborare între Camera de Comerţ Naţională a României şi Camera Centrală de Comerţ a Finlandei, neexistând un astfel de acord în momentul de faţă.

ES Ambasadorul Republicii Finlanda la Bucureşti, Doamna Ulla Vaisto a mulţumit ES Preşedintele Camerei Naţionale pentru primirea călduroasă la Palatul Camerei Naţionale şi a salutat evenimentul de Gală, în onoarea Ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, în speranţa că va putea participa la recepţia din ianuarie 2013.

ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat relaţiile foarte bune pe care Camera de Comerţ Naţională le are cu Ambasadele străine din Bucureşti, prin legăturile stabilite între reprezentanţii Biroului Relaţii Externe din cadrul Camerei Naţionale şi Consilierii Economici sau Comerciali din cadrul Ambasadelor străine din Bucureşti, punctând necesitatea acestor relaţii şi beneficiile aduse de acestea în sprijinul oamenilor de afaceri români şi a oamenilor de afaceri străini, care desfăşoară afaceri în România.

La cererea ES Doamna Ambasador, ES Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat reglementările privind membrii din cadrul Sistemului Cameral din România, oferind o perspectivă aprofundată asupra principiilor în care funcţionează Camerele de Comerţ Bilaterale, menite să vină în sprijinul oamenilor de afaceri străini care îşi desfăşoară activitatea în România.

În încheiere, ES Doamna Ambasador a notat disponibilitatea Ambasadei finlandeze din Bucureşti în participarea la evenimentele întreprinse de Camera Naţională, îndeosebi la cele în sprijinul oamenilor de afaceri finlandezi.

Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Externe
Tel: 021 319 18 85
E-mail: [email protected]

 

Articol preluat de pe Ccir.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments